DSC04039 DSC04039

7x tips om beter te slapen

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Gesnurk, een woelende partner, de eeuwige strijd om de deken, stress op het werk: er zijn veel redenen die kunnen zorgen voor een slechte nachtrust. In Nederland heeft 40% last van slaapproblemen. Dat is veel hè? Zonde, want je slaap is eigenlijk een superkracht. Het maakt je productiever, je maakt betere keuzes en je humeur verbetert. Kortom: je wordt simpelweg een stuk gelukkiger. We horen het vaak van onze gasten: "Mijn kind sliep tot 10 uur door!". Slapen op de boerderij heeft iets magisch. Hier slaap je namelijk áltijd goed. Op het platteland heb je de helderste sterrenhemels ever en geniet je van een ongekende rust. En weet je wat nog leuker is? We hebben wat tips voor je verzameld, rechtstreeks van de boerderij. Dus laten we je graag op weg helpen. Zo kun je straks weer lekker slapen als een roosje.

1. Zó word slapen een stuk leuker

Slaap je onder een tweepersoonsdekbed? Maar heb je vervolgens de volgende ochtend irritaties omdat de ander ligt te woelen of omdat de één het altijd warmer of kouder heeft? Zorg dan allebei voor een eigen deken. Zo word je nooit meer wakker van de kou, omdat de dekens gestolen zijn. Again! Blijf je slapen bij BoerenBed? Dan liggen er altijd 2 aparte dekens op het tweepersoonsbed. Een goede nachtrust gegarandeerd én geen ruzies meer.

2. Lees een boek voor het slapengaan

Vaak lukt zo'n ritueel met de kinderen: pyjama aan, tandenpoetsen en een verhaaltje lezen. Een routine helpt met je hersenen voor te bereiden op het slapengaan. Voeg daar een boek aan toe en je hebt het ideale recept voor een goede nachtrust. Het helpt je gedachten los te maken van de alledaagse sleur en hierdoor vallen we dieper in slaap.

3. Drink een beker warme melk voor het slapen gaan

Melk is niet alleen goed voor je botten, maar het helpt ook om heerlijk diep in slaap te vallen. Hoe dat zit? Een klein biologielesje van het platteland: dit komt doordat melk tryptofaan bevat. Dit zorgt voor de aanmaak van serotonine. En die serotonine? Die wordt in ons lichaam omgezet in melatonine, stofje dat je moe maakt dus! 🌙🥱⁠. Dus waar wacht je nog op? Haal een fles verse melk in het boerderijwinkeltje of de boerin!

4. Koop (op maat gemaakte) oordoppen

Ben je een lichte slaper die altijd wakker wordt van geluiden uit de stad of heb je een partner die altijd snurkt? Dit kan heel vervelend zijn als je uit een diepe slaap wordt getrokken. Ook al ben je maar 1 seconde wakker, je slaapcyclus is verstoord. Dit zorgt ervoor dat je weer moe wakker wordt. Doordat alle boerderijen heel kleinschalig zijn, is het op de boerderij áltijd rustig. Laat je oordoppen maar thuis.

5. Gebruik het 4-7-8 trucje

Lig je weer eens te piekeren? Je spiekt even naar de tijd. Je hebt nog maar 5 uur slaap. Zucht. Schaapjes tellen werkt niet. Nog een paar bladzijdes lezen werkt ook niet. Niet kunnen slapen is héél frustrerend. Gelukkig bestaat er een trucje dat helpt je sneller in slaap te vallen en dit gaat als volgt:

4 seconden inademen
7 seconden vasthouden
8 seconden uitademen

Doe de oefening op je rug, met de armen langs je zij of op je buik. Sweet dreams!

6. Doe een slaapmeditatie

Ontspannen en uitgerust wakker worden. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Overdag ervaar je veel prikkels die je niet allemaal kan verwerken. Dit kan je ook in je slaap bezig houden. Een slaapmeditatie is een eeuwenoude vorm die gebruikt wordt om diep in slaap te komen. Is dit niets voor jou? Zet dan rustgevende geluiden aan: een knisperend haardvuurtje, de ruisende wind of het geluid van tjilpende vogeltjes. Het zijn geluiden om heerlijk bij weg te dromen. En het leuke? Al deze geluiden vind je terug op de boerderij, hiervoor heb je geen app nodig.

7. Gebruik een slaapmasker

Een dikke tip voor jou én ook voor je kind! Wakker worden van lampen of het daglicht zorgt ervoor dat je wakker wordt. Hierdoor slaap je dieper én langer. Helpt dit niet? Geen zorgen. Op het platteland en in onze tenthuisjes is het pikkedonker! Geniet van de rust en de donkere omgeving. Geloof ons: je bent zó in een diepe slaap.

Nu kun je thuis aan de slag met de tips. En als je échte rust en een donkere slaapplek wilt, kun je terecht op één van onze boerderijen in heel Europa. We hebben we de duisterste plekjes waar geen enkel nachtlampje het tegenop kan nemen. Je kunt hier zélfs nog schaapjes komen tellen. Letterlijk!