Boerenbed herfst 4397 Boerenbed herfst 4397

Even écht ontspannen tijdens kerst

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Ontspanningstips van de boerderij

Thuiswerken, scholen dicht en druk. In de periode voor kerst is het vaak nog even haasten om alles af te krijgen. Hoe kan je tijdens de feestdagen ervoor zorgen dat je écht even tot rust komt? We geven je graag wat tips van het platteland.

Tip 1: even zonder telefoons

Eigenlijk is het heel simpel: als je net als je telefoon altijd aan staat, dan laadt je nooit op. Je hersenen verwerken elke trilling en pushnotificatie en dat kost veel energie. Gebruik de feestdagen om even uit te loggen en tijd voor elkaar te maken. Want dat is waar het écht om draait, toch?

Tip 2: zet de kaarsen en het vuurtje aan

De gezelligheid van kaarslicht en de warmte van het houtvuur. Herken je dat gevoel? Licht kan veel doen met je stressniveau. Ga eens bij het houtvuur zitten en even niks doen. Je wordt direct ontspannen.

Zonder stress je vuurtje maken? We helpen je op weg in vier simpele stappen.

Tip 3: ga iets creatiefs doen

Creatief bezig zijn zorgt voor verruiming in je geest. Echt. Schilderen, fotograferen of tekenen. Als je je focust op creativiteit, dan zul je zien dat je hersenen niet met andere dingen bezig zijn.

We helpen je natuurlijk graag waar we dat kunnen, dus hebben we een BoerenBed Kerstkleurplaat gemaakt. Samen met de kids authentiek even kleuren. Wedden dat het werkt (en heel gezellig is)?

Tip 4: ga naar buiten

De buitenlucht en natuur werken heel goed als je wilt ontstressen. Ga een stuk hardlopen of gewoon wandelen. De frisse lucht zou je goed doen. En als je ook nog goed focust op wat er allemaal te ontdekken valt buiten, dan kan je jouw gedachten even losmaken van de dagelijkse sleur.

Tip 5: doe even niks

Even he-le-maal niks doen. Ga bijvoorbeeld eens een tijdje voor het raam naar buiten kijken en haal een paar keer diep adem.

BoerenBed Kerstkleurplaat


Download de kleurplaat

Tips van het platteland

Bij BoerenBed houden we ons bezig met simpeler leven. Ontspanning zit 'm vaak in de simpele dingen. De tijd nemen voor wat je aan het doen bent, bijvoorbeeld. Je weet pas écht hoe het voelt als je het eens zelf doet. En voor velen is dat een ervaring die ze niet willen missen. Jaarlijks zien we dat meer dan 40% van onze gasten weer terugkomt voor de gezelligheid, de rust en de ontspanning.

Beleef BoerenBed