Minibelle nl 1132

28-08-2022

10x de leukste avonturen beleven op de boerderij

Vakantie vieren bij de boer is niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens erg leerzaam. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Lees hier enkele avonturen die je op élke boerderij bij BoerenBed kan beleven.

Kruiden

16-07-2022

Plukken in het wild

De Nederlandse natuur is een culinaire schatkist. Vooral in het voorjaar en de zomer, wanneer alles groeit en bloeit. Het perfecte seizoen om inspiratie en ingrediënten uit de natuur te halen. Een hoog geitenwollensokkengehalte? Helemaal niet: wildplukken is hot!

Jumpinplassen 22 27 27

27-05-2022

Een kidsproof bucketlist

De tijd lijkt soms te vliegen – zo cliché, maar ook zó waar. Daarom hebben wij voor jou een kidsproof bucketlist gemaakt. Een lijst met dingen die je gedaan móét hebben, samen met je kind(eren). Dus zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen? Ready, set, afvinken maar!

Boerenbed 9931

14-05-2022

Melktekort door te weinig neerslag?

Je hebt het misschien wel meegekregen afgelopen week; lege schappen melk zogezegd door de droogte. En dat zorgde voor veel commentaar. Want ís dat wel zo? En hoe zit het precies? Onze boeren leggen het je uit, dus lees snel verder.

20160611 MCH 517 min

06-05-2022

Een zondags favorietje

Dit oer-Hollandsche gerecht steelt niet alleen de harten van de kinderen, maar óók die van de volwassen. Wij hebben een heerlijk recept voor je om de ochtend goed mee te beginnen - op de slowcooking manier. Simpel en zónder te wentelen.

6 Y9 C9960

29-04-2022

Verras mama, vier Moederdag bij BoerenBed

Moeders, ze zijn er in alle soorten en maten. Maar één ding is zeker: een moeder is een ware superheldin! Oké, misschien een zonder cape en mét wallen, maar dat doet er niet toe. Dus hoog tijd om mama eens te verwennen - en met deze simpele, kleine dingen ga je haar heel blij maken!

OK1 2861

23-04-2022

De kraamkamer van moeder natuur

Na een vermoeiende tocht van duizenden kilometers keren de weidevogels terug uit het verre zuiden. De weidevogels voelen zich écht thuis op het boer'nland - net als wij! De weilanden van onze boerderijen zijn dé kraamkamers voor de weidevogels. Van de grutto tot de kievit. Hier een aantal tips om jou er van te verzekeren dat je ze spot!

Schapen a d Kantsterweg06

17-04-2022

Pas op: Stelende schapen!

We horen je denken. Het klinkt misschien gekker dan dat het daadwerkelijk is. Een schaap met kleptomanie - een zwanger schaap om precies te zijn. Hormonen kunnen echt gekke dingen doen met een schaap. Want ja, wees eerlijk. Als jij die kleine bolletjes ziet met hun schattige roze neusje, grote oren en een vacht dat lijkt op een zacht wolkje, dan wil jij deze toch ook graag meenemen?

K3 Q6829 4

10-04-2022

Je creatieve ei kwijt?

Pasgeboren lammetjes huppelen door de wei, de narcissen steken hun nek weer uit en (paas)eitjes op elke hoek. Ja hoor, het is weer bijna Pasen! Verse eitjes beschilderen of nestjes bouwen - je kan helemaal je creatieve ei kwijt op de boerderij.

Op vakantie bij de boer midden in de natuur waar je je hart kan ophalen voor wildplukken

27-03-2022

Plukken, proeven en ontdekken

Voor de meeste mensen het mooiste seizoen van het jaar: de lente. De natuur ontvouwt zich tot een ware explosie van kleur, bloemen en geuren. En hier kan jij de vruchten van plukken! Letterlijk.

120 A8860

20-03-2022

Communiceren met dieren

Wat was het laatste gesprek dat jij met je huisdier hebt gevoerd? Dieren letten wel degelijk op wat je zegt, maar kijken daarbij vooral naar je lichaamstaal. En andersom kunnen wij het ook. Hier een paar insider-dieren-afleestips om te begrijpen wat ze nou eigen zeggen.

Boerenbed 0752

24-02-2022

Hyperlokaal, hartig en zoet

Hyperlokaal? Als het nog niet bestond, dan nu wel. Dit boerenpannenkoeken recept vinden we zelf héérlijk. En het begint met een klein sprintje. Naar de kippen, welteverstaan.

<
Krijg je geen spijt van!

Boek jouw unieke ervaring