Op vakantie bij de boer midden in de natuur waar je je hart kan ophalen voor wildplukken Op vakantie bij de boer midden in de natuur waar je je hart kan ophalen voor wildplukken

Plukken, proeven en ontdekken

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

De lente. Voor veel mensen het mooiste seizoen van het jaar. De natuur ontvouwt zich tot een ware explosie van kleur, bloemen en geuren. En hier kan jij de v̶r̶u̶c̶h̶t̶e̶n̶ bloemen van plukken! 😉.

Lief madeliefje

Iets te enthousiast op verkenning geweest tijdens de vakantie bij de boer? Geen zorgen! In de lente vind je overal madeliefjes in de bermen en weilanden. Ze bevatten veel goede stoffen waardoor je ze kan gebruiken om jeuk- en schaafwonden of zelfs blauwe plekken te behandelen. Plukken, even laten wellen en dan op de huid smeren. 100% natuurlijk, zo van het platteland.

madeliefjes

De natuur als glazen bol

Iets anders dat je kan vinden in de lente is het lievevrouwebedstro. Als je het laat drogen kan je het gebruiken als natuurlijke luchtverfrisser. Maar wist je dat het kruid ook als weervoorspeller kan dienen? Als er slecht weer op komt is verspreidt het een sterke(re) geur van hooi en weet jij dus hoe laat het is. Moderne weersverwachting uit, natuurlijke weersverwachting aan.

Natuurlijk knutselen

Geel van paardenbloemen, groen van gras en zwart van houtskool. Even goed fijn maken, een beetje warm water, een snufje bloem en een drupje zeep toevoegen en je natuurlijke verf is klaar. Wie tekent het beste de koeien na?

Natuur-limonade

Zelf limonade maken? Pak een emmertje, een schaar en ga op pad om vlierbloesem te plukken. Terug bij je Tenthuisje knip je de takjes er af en vul je een pan met water, zodat de bloesem net onder water staat. Laat het een dag trekken op een koele plek, bijvoorbeeld in onze koelkist in het Tenthuisje. Schep de dag erna de bloesem eruit en voeg suiker aan het water toe. Er mag behoorlijk wat suiker in, ongeveer 1 kilo, en de schillen van twee citroenen. Verwarm de mix tot de suiker helemaal is opgelost en geniet samen van de zelfgemaakte limonadesiroop.

Ontdek de lente