20160611 MCH 517 min 20160611 MCH 517 min

Een zondags favorietje

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

De ultieme childhood memory: wentelteefjes. Super makkelijk en ook nog eens ideaal om van je oude brood af te komen. Dit oer-Hollandsche gerecht steelt niet alleen de harten van de kinderen, maar óók die van de volwassen. Wij hebben een heerlijk recept voor je om de ochtend goed mee te beginnen! Eentje die je met het hele gezin kan gaan maken, met ieder zijn taak. Met het geheime ingrediënt: tijd. Om met aandacht te bereiden én in alle rust van te genieten. Pure verwennerij!

Staat jouw boerderijvakantie bij BoerenBed al gepland? Dan kan je hem op de slowcooking-manier gaan maken op onze buitencooker. Dus heb je nog genoeg brood over en je niet van plan bent om dit te delen met de boerderijdieren? Hup, aan de slag!

Ingrediënten:

  • 4 verse eieren
  • 1 heel, niet gesneden, oud wit brood*
  • 400 ml melk
  • 2 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Toppings, zoals aardbeien, vanille-ijs, mascarpone of bananen en pindakaas.

* Heb je geen oud brood, kan je natuurlijk ook gewoon brood gebruiken. Of koop een fries suikerbrood.

Het gloeit en het smeult

Maak buiten een mooi vuurtje in de buitencooker en zet het rooster er boven. Wacht tot het vuur een beetje is gedoofd en het hout gloeit en smeult. Zonde als je het oude brood alsnog moet weggooien omdat het zwart is 😉. Pak het brood erbij en snij deze in plakken. Maar snij deze niet helemaal door aan de onderkant! Wikkel de onderkant en de zijkanten in met aluminiumfolie, zodat het een soort kommetje vormt om het brood heen. Zorg dat alles goed dicht zit aan alle kanten.

Het leuke is: geen gedoe met in rondes werken of zorgen dat alles lekker warm en knapperig blijft. Je kan in één keer met zijn allen aan tafel. Gezellig!

Rondje over de boerderij

Tijd voor de volgende stap! Laat de kinderen een sprintje trekken naar het kippenhok om 4 eieren te verzamelen. Gevonden? Door naar de honesty shop, misschien heeft de boer hier wel wat melk staan die jullie kunnen gebruiken. Als alle ingrediënten zijn verzameld kan je de melk mixen met de eieren. Voeg een snufje zout en wat kaneel toe. Giet vervolgens het gehele mengsel over het brood.

Tijd om het brood op de buitencooker te plaatsen, boven het vuur. Het heeft tijd nodig om gaar te worden, dus hoog tijd om jezelf te belonen met een vers kopje koffie! Het vuur zal het werk voor je doen.

Taking it slow

Met ongeveer 40 minuten zijn de wentelteefjes klaar om gegeten te worden. Haal het brood van het vuur en verzamel rond de eettafel. Pimp je wentelteefje met wat pindakaas en een banaan of aardbeien met poedersuiker. Uiteraard kan je dit lekkere recept ook maken als lunch of als dessert (met een bolletje ijs!). Eet smakelijk! Wel eerlijk delen hè.

Dus de eerstvolgende keer als je wakker wordt tijdens je vakantie bij de boer en je voelt je maag knorren - dan weet jij wat je kan bakken!

Ik kom nieuwe recepten proberen