Jumpinplassen 22 27 27 Jumpinplassen 22 27 27

Een kidsproof bucketlist

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Qualitytime samen met de kids. Het belangrijkste dat er bestaat. De tijd lijkt soms te vliegen – zo cliché, maar ook zo waar. Kan iemand alsjeblieft op de pauze-knop drukken?! Hoog tijd om samen grote en kleine avonturen te beleven. Je hebt écht niet veel nodig om plezier te hebben met elkaar. Het zijn de kleine dingen in het leven die het leuk maken. Daarom hebben wij voor jou een kidsproof bucketlist gemaakt. Een lijst met dingen die je gedaan móét hebben, samen met je kind(eren). Dus zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen? Ready, set, afvinken maar!

1. Leer sterrenkijken

Ga naar een plek waar het écht pikkedonker is. Buiten de stad en vér weg van de lantaarnpalen. Geniet van de rustgevende geluiden van het platteland en de miljoenen sterren die boven aan de hemel dansen.

Sterren kijken

2. Een dag leven zonder elektriciteit

Mobiele telefoons uit, geen tv, geen verwarming – schakel alles uit. We zijn zo gewend aan ál het gemak binnen handbereik, dat de paniek uitbreekt wanneer we geen WiFi meer hebben. Maar offline is the new luxury! Tijd om alle spelletjes uit de kast te trekken! Of natuurlijk de onderstaande punten af te vinken 😉

3. Verstoppertje spelen met je kinderen

Acht, negen, tien… wie niet weg is, is gezien, ik kom! Hét spannendste spel dat we back in the days eindeloos hebben gespeeld. Laat het kind in je naar boven komen. Heb je alle verstopplekjes thuis gehad? Level up en kom langs op de boerderij.

4. Samen een nieuw recept leren

Hollen van huis naar je werk, op naar de sportvereniging, clubje hier, afspraak daar. Je hebt niet altijd puf om uitgebreid te koken. Neem vandaag eens wél uitgebreid de tijd. Leer samen koken op een kampvuur of doe eens 8 uur aan slowcooking. Je hebt nu voor altijd een recept waarmee je indruk kan maken.

5. Vuur leren maken

Beleef je eigen Robinson-avontuur door een vuurtje te maken zónder lucifers of aansteker. Uiteraard met een beetje hulp van papa of mama. Is het vuur aan? Tijd voor de marshmallows!

Vuur maken

6. Een koe leren melken

Altijd al een keer een boer willen zijn voor 1 dag? Hiervoor moet je natuurlijk wel een uitstapje maken naar de boerderij. Maar dan kan je wel knuffelen met de koe en leren hoe je een koe melkt. Super leuk én leerzaam natuurlijk.

7. Organiseer een BBQ voor je buren

Hoe goed ken jij je buren eigenlijk? Slinger die BBQ aan en nodig je buren uit. Leuk om elkaar beter te leren kennen, terwijl de kinderen met elkaar gaan spelen.

8. Ga Fierljeppen

Oftewel met een polsstok over het water springen. Slootjespringen 2.0. Eén van de oudste sporten in Nederland. Moet je dit een keer proberen? Absoluut. Lachen gegarandeerd!

9. Geniet van de regen

Trek je laarzen aan en stamp in de plassen. Dans samen in de regen. Vies worden is leuk. En ben je dan écht niet van suiker? Hup, zwembroek aan. Was je haar in de regen of kijk wie het verste kan glijden in de modder.

springen in de regenplassen

10. Een dag vol goede daden

Breng een zelfgemaakte cake naar je buurman, betaal iemands boodschappen of help iemand met zijn klusjes, zoals de boer met het voeren van zijn dieren. Wie goed doet, goed ontmoet.

11. Zonsopkomst bekijken

Er is iets magisch aan de zonsopgang. Zet je wekker héél vroeg en zoek een plek met een geweldig uitzicht. De uitgestrekte weilanden zijn een échte aanrader. Neem een kleedje mee, kruip dicht tegen elkaar aan en geniet van de zon die opkomt.

12. Bouw je eigen tent(huisje)

Binnen in de woonkamer met dekens of juist buiten met de grootste takken die je maar kunt vinden. Maak het feest helemaal compleet met een picknick in de zelfgemaakte hut of tent.

13. Pyjama dag

Niets is zo lekker als de hele dag in je pyjama chillen. Maak het binnen lekker knus met kaarsjes en dekentjes. Pak er een goed boek bij of speel de hele dag spelletjes. Niets moet, alles mag.

Pyjama dag

14. De kinderen bepalen

Ontbijten met pannenkoeken? Is goed. Lang opblijven? Oké. Vandaag mogen de kinderen bepalen wat ze gaan doen en het antwoord ‘nee’ bestaat deze dag niet.

Oh, en het leuke aan deze lijst? Je kan deze óók nog eens op onze boerderijen afvinken. Succes gegarandeerd, beloofd! Beleef het samen wanneer je gaat slapen bij de boer. Beleef het bij BoerenBed.

Ik kom de bucketlist afvinken