Minibelle nl 1132 Minibelle nl 1132

10x de leukste avonturen beleven op de boerderij

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Een verblijf bij BoerenBed is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Gooi de tablets en telefoons aan de kant. Het is tijd voor hetgeen wat er écht toe doet: quality time met het hele gezin. Vakantie vieren bij de boer is niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens erg leerzaam. Hieronder lees je enkele avonturen die je op élke boerderij bij BoerenBed kan beleven. Vul jij het lijstje verder aan?

1. Verzamel verse ingrediënten

Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt. Iedere ochtend kan jij een sprintje trekken naar het kippenhok om verse eitjes te rapen. Heerlijk voor een omeletje of om pannenkoeken mee te bakken. Haal wat bloem en een vers kannetje melk uit de honesty shop. Combineer dat met dit overheerlijke recept en je hebt een écht kampioenenontbijtje.

2. Leer een goed vuurtje te stoken

Je houtkachel is het kloppende hart van je tenthuisje. Eigenhandig het vuur aansteken is een échte uitdaging die leuk blijft voor jong en oud. Heb je toch hulp nodig bij de kachel? Geen probleem. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips.

3. Maak je eigen pizza

Heb jij al eens zelf een pizza gemaakt? Tijdens je verblijf organiseert de boer een pizza avond. Rol je eigen pizzabodem uit en doe er de lekkerste toppings op. Ga jij voor een pizza margherita, een pizza funghi of bedenk jij misschien wel een heel nieuw soort pizza? Even in de houtgestookte oven gooien en genieten maar!

4. Kleine geluksmomentjes

De mooiste herinneringen zitten hem vaak in de kleine simpele dingen. Omdat BoerenBed de luxe biedt van geen elektriciteit of WiFi, kan je écht samen zijn zonder afleidingen. Zo kan je rustig opstarten met een kopje koffie, voor het slapengaan een boekje voorlezen aan je kind of genieten van de allereerste zonnestralen van het jaar. Geniet van het moment.

5. Ontspannen to the max

Wil je nóg meer ontspannen? Dat kan! Verkoelend in de zomer en lekker warm tijdens de koude dagen. We hebben het hier natuurlijk over de hottub. Je bent ook nog eens verzekerd van de mooiste uitzichten.

6. Geniet van het buitenleven

Bij BoerenBed ervaar je écht 360 graden groen. Overdreven? Kijk maar eens om je heen als je op de boerderij bent. Ervaar de wind in je haren, je voeten in het gras en de vogeltjes die zingen op de achtergrond. Je kan bij buiten koken, douchen, afwassen, eten en avonturen beleven. Het wordt zo allemaal nét een stukje leuker.

7. Digital detox

Buitenspelen tot je er bij neer valt, een boek lezen in de warme zonnestralen, spelletjes spelen rondom de houtkachel, nieuwe recepten samen uitproberen en ga zo maar door. Geen schermpjes is misschien even wennen, maar straks wil jij niet meer zonder (of eigenlijk met 😉).

8. Duik in het boer'n leven

De zaadjes oogsten, verkeersregelaar zijn voor de koeien die naar het weiland gaan of helpen de hongerige buikjes te vullen. Op de boerderij ligt er altijd werk te wachten. En als je wilt, mag je de boeren een handje helpen! Is alles gedaan? Don't worry. Dan kan jij altijd nog professioneel eierraper, skelterchaffeur of alpaca-uitlater worden.

9. Leer alle dierenvriendjes kennen

Tijdens je vakantie op de boerderij verblijf je tussen alle boerderijdieren. Van de koeien die voor je tenthuisje grazen tot aan een verdwaalde kip die bij je op visite komt. Dagelijks de dieren eten geven, de konijnen aaien en kijken of de kippen een vers ei hebben gelegd is een vast onderdeel van elke dag. Je kan zelfs wandelen met een alpaca of je eigen pony verzorgen op bijvoorbeeld boerderij de Lange Weide is een optie. Kom je ze allemaal ontmoeten?

10. 24/7 avontuur het hele jaar door

Op een BoerenBed-boerderij hoef je nooit te wachten tot je weer op avontuur kan gaan. Wanneer de zon schijnt, de vogeltjes fluiten en papa en mama nog liggen te snoozen, kan jij alvast op pad gaan 😴. Hup, trek je laarzen aan, raap de eitjes bij elkaar en haal vers gebakken brood bij de boerin. De dag kan beginnen! En het leuke? In elk seizoen is er wel iets bijzonders te beleven; van de pasgeboren lammetjes in de lente tot genieten van een warme hottub en het zachte getik op je tenthuisje in de herfst.

Één ding is zeker: vervelen hoef je je nooit op de boerderij. Alle bovenstaande avonturen kan je ervaren op elke boerderij van BoerenBed, maar tóch is elk avontuur anders. De gezelligste vakantie voor héél het gezin, inclusief de hond!

Ik wil op boerderijvakantie!