IMG 8815 IMG 8815 kopie

De voordelen van disconnecten voor kinderen

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

In een wereld waarin digitale schermen bijna net zo vanzelfsprekend zijn geworden als de lucht die we inademen, kan het soms een uitdaging zijn om onze kinderen los te koppelen van hun schermpjes. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als je die smartphones, tablets en laptops even aan de kant schuift? Nieuwe vriendjes maken om de dagen mee door te brengen, krakende voetstappen op onverharde paden, de geur van een bbq op een zwoele zomeravond - dit zijn momenten die een kind verliefd doen worden op het buitenleven. Ben je er klaar voor om een reis te maken naar een wereld waar schermen even een time-out nemen en het échte avontuur begint?


1. Buitengewoon belangrijk

Als je die schermen uitzet, maak je ruimte voor je verbeelding om te exploderen als een regenboogvolcano. Teken, schilder, bouw kastelen van kussens - de wereld ligt aan je voeten, zonder wifi-wachtwoord! Op een boerderij valt er zoveel te ontdekken, dat ze hun schermpjes niet eens zullen missen. Ontdek met nieuwsgierige ogen en verken met kleine, avontuurlijke voetstappen. Denk aan zelfbedachte spelletjes, het bouwen van hutten en het ontwerpen van hun eigen avonturen samen met hun pasgemaakte nieuwe vriendjes.

2. Familieherinneringen voor het leven

Tijd om die emoji-conversaties te upgraden naar echte gesprekken. Wanneer je even pauzeert met die digitale drukte, heb je tijd om rond te hangen met je beste vrienden en herinneringen te maken die je nooit zult vergeten. Speel verstoppertje in het maisdoolhof, geef pasgeboren kalfjes de fles en ravot in de hooiberg. Ook biedt een digitale detox de perfecte gelegenheid om qualitytime door te brengen als gezin. Samen activiteiten ondernemen zoals wandelen, nieuwe recepten te leren en spelletjes spelen.

3. Van vies worden tot sterren kijken

Wist je dat buiten de virtuele wereld, er een hele echte wereld wacht om ontdekt te worden? Pak je avonturierspet en ga op zoek naar schatten in de achtertuin, maak een fort in het bos of ga op een speurtocht naar geheimzinnige wezens. Wie weet wat voor geweldige dingen je zult vinden! Wek al je zintuigen tot leven op de boerderij. Zie hoe een kalfje geboren wordt, stamp in de modder, proef versgeplukte bessen en tel alle fonkelende sterren aan de hemel. Dit soort ervaringen vindt je niet achter je schermpje.

4. Echte connecties, geen pixels

Een high-five voelt beter dan een emoji-duim omhoog, toch? Door even los te komen van die schermen, kun je écht tijd doorbrengen met elkaar. Samen lachen, verhalen delen en echte knuffels geven - dat is waar het leven echt om draait!

5 tips om thuis uit te proberen:

Met behulp van deze tips van de boerderij kun je thuis óók zorgen om jezelf en je kinderen een digitale detox te geven:

  1. Laat de tablets/apparaten van je kinderen thuis - uit het oog, uit het hart
  2. Probeer je telefoon niet veel te gebruiken tijdens je verblijf. Het is lastig voor kinderen dat jij wel je telefoon mag gebruiken, maar zij niet. Is het moeilijk om volledig onbereikbaar te zijn? Neem dan je digitale camera mee om foto's te maken en plan vaste momenten in dat jij je telefoon even kunt gebruiken
  3. Neem wat eenvoudig maar leuk speelgoed mee, zoals speelkaarten, een bal en een frisbee - het is verbazingwekkend hoe een kleine afleiding of activiteit geesten kan vermaken zonder een scherm.
  4. Plan eventuele uitstapjes van tevoren, voordat je thuis vertrekt. Als je wat van tevoren plant, kan dit de tijd beperken die je op je telefoon doorbrengt, waar je ongetwijfeld ook door andere dingen wordt afgeleid!
  5. Denk aan de herinneringen die jullie samen zullen creëren - de tijd lijkt zo snel te gaan als ouder, dus zorg ervoor dat je de langzamere gang van het leven waardeert en echt aanwezig bent in die momenten met je kinderen.

Lukt het niet met behulp van deze tips, dan kun je altijd nog een bezoekje brengen aan de boerderij.


Dus waar wacht je op? Trek de stekker eruit en schakel die schermen uit! Ontdek een wereld vol plezier, lachende gezichten, onbegrensde avontuur en echte vriendschappen. Ontsnap aan de digitale drukte en omarm de charme van een vakantie op de boerderij, waar WiFi plaatsmaakt voor frisse lucht en onbeperkte speeltijd. Het is tijd om los te koppelen en op te laden voor een waanzinnige reis buiten de digitale wereld! 🌍🚀