Chat with us, powered by LiveChat
Heeft u een vraag? Bel ons:

Hoeve den Overdraght Collection

, ,
Nieuw
Gemiddelde Gastenwaardering

Informatie

De boerderij:

Hoeve den Overdraght Collection is gelegen in de Westhoek, ligt dicht bij de kust én leunt tegen de Franse grens. Uitrusten, ontstressen en simpelweg genieten doe je op Hoeve den Overdraght. Wist je dat zelfs de soldaten de weg wisten naar deze hoeve om uit te rusten? Toen, in oorlogstijd tijdens WO1, heette de boerderij Breda Farm. De boerderij van Filip en Ann bestaat al 3 generaties. Het moderne landbouwbedrijf was ooit één van de vele boerderijtjes in het landschap. Het is rond 1850 gebouwd met het typische Vlaams dak. Hoeve den Overdraght Collection is ondertussen uitgeroeid tot een mooi landbouwbedrijf met voornamelijk Jerseykoeien, deze zijn bekend om hun romige melk! Smul verder van de typische streekproducten en ’s werelds beste bier van de St. Sixtus Abdij!

Activiteiten:

De tenten staan in een boog rond het speelplein opgesteld waardoor de kleinsten makkelijk in het oog te houden zijn. Vanuit het terras van je tent kun je heerlijk achterover leunen en alle landbouwactiviteiten gadeslaan: voer uitrijden bij de melkkoeien, gras en stro binnenhalen, veldwerken en nog veel meer! Boer Filip is altijd wel ergens aan het werk.  Bij goed weer in het voor- en najaar of in de zomer trek je met zijn allen de weides in, grenzend aan de Poperingevaart, om de dieren van dichtbij te bewonderen. Tijdens de rondleiding vertellen de boer en boerin je uitgebreid over de zeldzame schapenrassen en hun specifieke kenmerken. Een creatieve workshop toont wat je zoal met wol kan doen. Een van de grootste troeven van Hoeve den Overdraght is het boerenzwembad. Dit bad met natuurlijk gezuiverd water (15 x 20 meter en 1.80 diep) om heerlijk van de zomer samen in te spatteren. Op reis met paard en op zoek naar een plaatsje? Buur Fabien geeft jullie paard de perfecte overnachting. Vraag naar de ruiterpaden met mooie uitzichten. Liever meehelpen met ezels? Buurvrouw Pat van het Ezelpad leert jou alle kneepjes.

Hoeve den Overdraght

Ontdek de omgeving:

Poperinge is de ideale uitvalsbasis voor een wandel- of fietstocht, maak gebruik van de wandelkaarten en fietsknooppunten. Vanuit de hoogste berg in de Westhoek, de Kemmelberg (bekend van de wielerklassiekers!) heb je prachtige panorama vergezichten naar Frankrijk! Voor kinderen is er genoeg te doen: wat dacht je van een bezoek aan het Hoppemuseum, de Kinderbrouwerij, Kasteel Beauvoorde of kabelbaan Cordoba. Fan van K3, Bumba, Kabouter Plop? Dan moet een dagje Plopsaland zeker in de agenda staan! Waaghalzen kiezen misschien liever voor het attractiepark Bellewaerde. Ontdek ook eens de vele sportieve mogelijkheden van het brede strand van De Panne! Je kunt hier o.a. strandzeilen en kitesurfen. Hier vlakbij, in de Dumontwijk, kun je dezelfde cottagestijl als aan de Noord-Franse kust opsnuiven. Ook kun je natuurlijk de grens oversteken naar Frankrijk en de rijke maritieme geschiedenis van Duinkerke gaan ervaren. Of bezoek Rijsel (Lille), een veelzijdige stad met een buitengewoon historisch erfgoed. Beiden op een uurtje rijden van Hoeve den Overdraght. Genoeg te ontdekken dus!

Accommodaties


Adres Hoeve den Overdraght Collection

, ,

De gastfamilie

BoerenBedfoto
Filip en Ann Louwagie - Decrock en Victor - Louise - Ernest

De naam Overdraght betekende vroeger een aanlegplaats, een kade langs bevaarbare waterlopen waar men tol moest betalen om te mogen varen.
Wat den Overdraght zo uniek maakt, zijn de zeldzame schapenrassen en de beige Jerseykoeien die ze kweken. De schapen leveren hoogstaande wol en smaakvol vlees, de koeien zorgen voor romige melk.

Hoeve den Overdraght Collection, soortgelijke locaties:

Nieuwsbrief