Boerderij Ameland

Friesland, Hollum, 9161CL

Glamping vakantie bij.. Boerderij Ameland

Authentiek kamperen op Ameland! Deze schapen en paardenhouderij (en tevens ganzenopvang) ligt op 3 km (er is ook een kortere route, vraag dit even aan boer Douwe) van het strand en is eenvoudig te bereiken met de veerboot vanaf het vasteland. Neem je auto mee of huur ter plekke fietsen. Ameland is vanaf het westen gerekend het vierde bewoonde Nederlandse waddeneiland en behoort tot de provincie Friesland. Het gehele eiland valt onder één gemeente, die dezelfde naam draagt. De Waddeneilanden vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee die aan de zuidkant van de eilandenrij ligt. Ten westen van Ameland ligt het Borndiep met aan de overkant Terschelling, en in het oosten is bij helder weer nog net het nabijgelegen eiland Schiermonnikoog te zien.

Kamperen op de boerderij op de Waddeneilanden

Op Boerderij Ameland kun je schaapjes voeren en tijdens het broedseizoen leren over de weidevogels en de lokale natuur. Verder mag je de kippen voeren en gezellig meehelpen op deze kop-hals-romp boerderij. De tenten staan op een prachtige plek met een panoramisch uitzicht over het weiland, de dijk en de duinen. Op hetzelfde weiland staan vaak de paarden of schapen te grazen. Voor de kinderen is er volop ruimte om veilig te spelen. Aangezien er geen doorgaand verkeer is kunnen ze zich naar hartenlust uitleven op de boerderij. Er zijn meerdere speeltoestellen op het erf, een trampoline en een zandbak.

Leuke dingen om te doen op Ameland

Het voordeel van een BoerenBed locatie op een Waddeneiland is dat het strand nooit ver weg is! Maar ook op Ameland zelf is er genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het Maritiem Centrum. Hier kun je een demonstratie van de paardenreddingsboot bijwonen. Jullie kunnen tevens een robbentocht boeken of de schelpenbank (voor kinderen erg leuk!) bezoeken. Ook de vuurtoren is zeker een bezoek waard, en dan lekker samen ouderwets pannenkoeken eten bij het restaurant onder de vuurtoren. Daarnaast vind je het bos op slechts 3 km afstand van de boerderij, ideaal voor een heerlijk ontspannen boswandeling! Op dezelfde afstand vind je tevens een golfbaan, ideaal voor de golfers in het gezelschap.

Ameland

Let op! Als jullie van plan zijn met de auto naar Ameland te komen, moet de overtocht van te voren worden gereserveerd en geboekt bij de betreffende organisatie. Als jullie zonder auto (en op het eiland de bus nemen of een fiets huren) is er geen probleem. Het is mogelijk om fietsen via de boer te huren, dit kan ter plekke of vooruit geregeld worden. Bij tijdig doorgeven zorgt boer Douwe er voor dat de fietsen op de steiger in Nes klaar staan en dat jullie bagage bij de boerderij afgeleverd wordt.

Boek de boot overtocht snel nadat jullie boeking bij ons is bevestigd. I.v.m. de corona maatregelen is er minder capaciteit op de boot en is deze sneller vol. 

5 Extra's te boeken bij Boerderij Ameland

Accommodaties

Het BoerenBed

Voorzien van:

Tweepersoonsbed (2m bij 1.60m)
Een Stapelbedstee (2m bij 0.80m/0.90m)
Exacte afmeting van het matras kan per locatie verschillen.
BoerenBedstee (2m bij 1.30m) voor 1 volwassene en 1 kind
Bank
Koelkist
Houtkachel (voor warmte en om op te koken!)
Warme douche naast de tent
Ramen kunnen worden geopend
Eigen toilet in de accommodatie
Koud stromend water in de keuken
Picknicktafel
Luifel aan de tent
Twee ligstoelen en barbecue

In de accommodatie aanwezig:

Bedlinnen
Hout voor de houtkachel
Startpakket met kaarsen en lampenolie
Linnenpakket voor de keuken

Inclusief:

Rondleiding op de boerderij
Alléén van april t/m oktober.
Parkeren
Eindschoonmaak
Pizza Avond (let op: exclusief kosten)
Boerderijwinkeltje

Prijzen en beschikbaarheid

Let op: Prijzen zijn exclusief administratiekosten. Je kunt meerdere type accommodaties combineren in de volgende stap.
Vragen? Wij helpen je graag. Neem telefonisch contact op via: Nederland: +31 (0)528 229440  België: +32 (0)78482994

Selecteer de aankomstdatum en de lengte van het verblijf en klik op de prijs om door te gaan naar het boekingsproces.

1
2
Zie beschikbare data
2 nachten
Van:vr 23 okt Tot:zo 25 okt
3 nachten
Van:vr 23 okt Tot:ma 26 okt
7 nachten
Van:vr 23 okt Tot:vr 30 okt
4 nachten
Van:ma 26 okt Tot:vr 30 okt

Adres Boerderij Ameland

Friesland, Hollum, 9161CL

Boerderij Ameland, wat is er te doen in de omgeving:

  De gastfamilie

  Boerderij Ameland boerenfamilie
  Familie Borsch

  Welkom op BoerenBed Boerderij Ameland!

  In het broedseizoen kan de boer jullie wegwijs maken met de weidevogels en vertellen over de lokale natuur. Of kom de kippen voeren en meehelpen op de boerderij. We verwelkomen jullie graag op onze locatie!

  Boerderij Ameland, wat vinden onze gasten?

  Boerderij Ameland, soortgelijke locaties:

  Nieuwsbrief