DSC 2865 2 DSC 2865 2

8x waarom BoerenBed dé perfecte vakantie is voor gezinnen met peuters

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Wanneer je op vakantie gaat met een peuter, denk je al snel aan veel entertainment: attracties, activiteiten of een animatieteam. Centerparcs, Beekse Bergen of andere grootschalige vakantieparken zijn favoriet voor veel jonge gezinnen. Maar wat als we zeggen dat een verblijf bij BoerenBed dé perfecte plek is om je vakantie door te brengen samen met je peuter? Op onze boerderijen zíé je niet alleen platteland. Je voelt, ruikt en proeft - het is de ultieme zintuiglijke ervaring voor elk kind. Verblijf in een tenthuisje met stromend water, spoeltoiletten, comfortabele bedden, eigen douches en een volledig uitgeruste keuken, dit is Nederlandse glamping op de BoerenBed manier.

Laat je hele inboedel maar thuis!

Als je ergens naartoe reist met peuters, is er vaak een lange lijst van spullen die je van thuis moet meenemen. Zoals kleren, luiers, spelletjes en speelgoed, maar ook grote items zoals kinderbedjes en kinderstoelen. Op onze boerderijen, kun je eenvoudig kinderbedjes en kinderstoelen in je tenthuisje bijboeken. Zo is er geen stress meer om tetris te spelen in je eigen auto met al die spullen. Spelletjes, speelgoed en grote items: you can all find it on the farm! Genoeg vermaak te vinden op de boerderij. Ze zijn omringd door dieren en natuur en zo valt er altijd wel wat te beleven. Je hebt niets anders meer nodig. Als ze een pauze nodig hebben van het rondkruipen of wandelen, heeft de honesty shop vaak spelletjes te leen of een verhalenboek om samen te lezen. Enkele boerderijen hebben ook hebben speeltuinen, knuffel- of speelschuren - de perfecte manier om op ontdekking te gaan, hun evenwicht te oefenen en energie kwijt te kunnen.

Geniet van frisse lucht en de geur van vers gemaaid gras

Het is onderzocht dat kinderen onder de 5 jaar tenminste 3 uur per dag actief moeten zijn (NHS) - ja, we worden al moe als we eraan denken! Er zijn zoveel voordelen voor jonge kinderen om buiten en in de natuur te zijn. Zoals het ontwikkelen van grove en fijne motoriek, stabiliteit, coördinatie en versterking van de spieren. Het zonnetje is de beste bron van vitamine D, dus door buiten te zijn op een glampingvakantie krijgen ze een dosis van dit belangrijke stofje om hun immuunsysteem te versterken. Zelfs een deel van hun tijd buiten doorbrengen maakt een verschil, dus waarom niet tijdens een kampeervakantie. En heb je een peuter die moeite heeft met slapen? Nou guess what - tijd doorbrengen tijd in de frisse lucht is gekoppeld aan een beter slaappatroon. Lichaamsbeweging kan helpen om extra energie te verbranden en kan het voor uw kind gemakkelijker maken om te kalmeren wanneer het tijd is om naar bed te gaan, hoera!

Locaties door heel Nederland

Iedereen die jonge kinderen heeft gehad, weet dat lange autoritten een uitdaging op zich kan zijn! Maar waarom gefrustreerd en vermoeid aankomen op bestemming? Met boerderijen door heel Nederland is er altijd een BoerenBed boerderij binnen 1,5 uur van je huis. Perfect als je er even tussenuit wilt gaan. Breng de reis door met kletsen over de avonturen die jullie gaan beleven, zing samen wat liedjes en geniet natuurlijk van een snack. Onderweg naar de boerderij zal je perfecte uitzichten tegenkomen die perfect zijn voor een spelletje 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet'.

Leren vanaf een jonge leeftijd

Kinderen zijn net sponzen; wist je dat een 2-jarige twee keer zoveel hersensynapsen heeft als een volwassene? Wat betekent dat ze nieuwe vaardigheden en kennis veel sneller oppikken dan hun ouders. Met een overvloed aan mogelijkheden om te leren op de boerderij, valt er genoeg genoeg te ontdekken. Leer de namen van de dieren, tel de schapen in een weide en raap verse eieren om samen pannenkoeken te bakken. Het is een enorme leerervaring voor de allerkleinste gasten. Wil je een stapje meer? Dan kunnen ze leren over de natuur en het milieu en onze verantwoordelijkheid om er de komende jaren goed voor te zorgen. Zo groeien ze op tot onze nieuwe milieubewuste generatie.

Ervaringen die je nergens anders vindt

Op de boerderij kunnen ze ervaringen opdoen die je niet in de stad kan terugvinden. Ga op schattenjacht; huppelend door het weiland, spetterend door een beekje en ploeterend door de modder. Om 's avonds in een diepe slaap te vallen onder de warme dekbedden in je tenthuisje. Als je liever in de buurt van je tenthuisje blijft, kun je op enkele van onze boerderijen lammetjes de fles geven of de varkens voeren. Kinderen vinden het heerlijk om de geluiden te horen van de varkens die wroeten en zoeken naar hun eten. Steek 's avonds de kaarsen en olielampen aan. Dit zorgt voor hele andere manier van leven. Normaal druk je op een knopje of roep je "hey google" en de lichten staan aan. Geniet van de slow living manier en kruip samen onder een deken op de bank voor een verhaaltje voor het slapen gaan.

Bye, bye schermtijd

In plaats van te kijken naar Peppa Pig of Paw Patrol, kunnen ze kijken naar échte honden die de boerderij verkennen of varkens die genieten van een modderbad. Net zoals in hun favoriete programma. In plaats van vierkante ogen te krijgen achter een tablet of televisie, kunnen ze zich verbinden met jou via spelletjes aan tafel of verhaaltjes onder een dekentje. In plaats van je mobiel te gebruiken om het laatste nieuws te volgen, kun je praten en verhalen delen over de avonturen van de dag. Speciale herinneringen die een leven lang meegaan. De liefde voor de natuur en het buitenleven bijbrengen kan leiden tot gezonde gewoonten voor het leven, zowel voor hun fysieke als mentale gezondheid.

Vakantie voor de kinderen is vakantie voor papa en mama

Hoeveel je ook van je kinderen houdt, soms hebben ouders ook een pauze nodig! En wij zijn natuurlijk niet comfort voor papa en mama vergeten! Stel je voor om 's avonds alle kaarsjes aan te steken en tot rust te komen in een hottub. En dat allemaal onder een sterrenhemel met geen wolkje aan de lucht. Hoe romantisch is dat? Dat is het beste wat de natuur te bieden heeft en allemaal binnen handbereik. Zonder afleiding van huishoudelijk werk, telefoons en andere dagelijkse gewoonten, kun je nadenken over je dromen en doelen, de tijd nemen om te genieten van je favoriete boek, nippen van een gekoeld glas wijn en kostbare tijd doorbrengen met jezelf of je partner.

Eerlijke en simpele prijzen

Met jonge kinderen hoef je niet gebonden te zijn aan schoolvakanties. Geniet van de rustigere tijden op de boerderij zonder oudere kinderen en heb de vrijheid om je samen met je kleintje de boerderij te verkennen. Misschien heb jij dat weekend wel de hele boerderij voor jezelf. Over rust gesproken. Je profiteert daarnaast ook van onze beste prijzen in het voorjaar, dus zorg ervoor dat je gebruik maakt van een week(end) in juni voor de laagste prijs.

Boek hier je verblijf