120 A8860 120 A8860

4 tips om te communiceren met dieren

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Wat was het laatste gesprek dat jij met je huisdier hebt gevoerd? 😉. Praten tegen dieren, volgens mij hebben we het allemaal al wel eens gedaan – en stiekem hopen we ook nog dat ze ons begrijpen. Nou, dieren letten wel degelijk op wat je zegt, maar luisteren daarbij vooral naar de toon én kijken naar je lichaamstaal. En andersom kunnen wij het ook. Hier een paar insider-dieren-afleestips om te begrijpen wat ze nou eigen zeggen.

Blaffende honden.. euh, varkens

Heb jij al wel eens een varken horen blaffen? Nou, het kan écht en het is nog een goed teken ook! Als je dat geluid hoort en je ziet ze springen en dansen - dan zijn ze door het dolle heen. Een varken look-a-like hond, is dus een blij varken.

Het kip-en-ei-liedje

En hoe zit het met kippen? We hebben een tip waardoor je nooit meer te laat bent voor het meest verse eitje van je leven. Hoor jij tok-tok-tok-totoook? Zorg dan maar dat je klaar staat voor een sprintje naar het kippenhok, want grote kans dat je dan een kakel-vers eitje vindt!

Staarwedstrijd met geiten

Creepy wanneer een geit naar je lijkt te staren? Wees niet bang. Het is juist hun manier van zeggen: “help me”. Geiten zoeken namelijk vaak bewust oogcontact met mensen. Op deze manier proberen ze je iets te vertellen, bijvoorbeeld dat ze eten zien maar er niet bij kunnen.

Liefkozende knabbels

Schattige agressie. Bestaat zoiets? Jazeker. Ooit gemerkt dat een konijn je zachtjes bijt wanneer je stopt met aaien? Dat is niet omdat hij het vervelend vindt. Of nou ja.. Hij vindt het stóppen van aaien juist vervelend. Het konijn geniet van alle aandacht die je hem geeft. Eigenlijk juist heel lief dus.

Test je skills

Nu je na bovenstaande tips bijna een pro bent geworden hopen we natuurlijk dat je jouw nieuwe skills snel komt testen. Goed nieuws, want bij ons op de boerderij vind je honderden dieren. Dus kom snel bij ons op bezoek en ontdek het zelf.

Ik kom mijn skills testen