Het Wesselink in Salland

Overijssel, Deventer, 7433 RL

Glamping vakantie bij.. Het Wesselink in Salland

Het Wesselink in Salland ligt in Schalkhaar/Deventer aan de oever van de IJssel. Het ligt midden in het vakantiegebied Salland, tussen Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Het gebied kenmerkt zich door weidse uiterwaarden, het prachtige landschap en een bosrijke heuvelrug. Het Wesselink in Salland is een melkveebedrijf met ongeveer 60 koeien en daar komen elk jaar kalfjes bij. Margriet en boer Henk nemen je graag mee in hun leven op de boerderij!

Kamperen op de boerderij in het Salland

De tenten liggen aan de bosrand, met aan de voorkant vrij uitzicht over het weiland. Een groot deel van het jaar grazen de koeien in het weiland voor de tenten, maar het kan ook dat ze voor het woonhuis staan. In de vroege ochtend en tegen schemering lopen er reeën door het weiland, die je met enige regelmaat kunt zien vanuit je tent. De koeien verblijven in een luxe geautomatiseerde stal, ze kunnen zelf kiezen of ze naar buiten gaan of toch liever binnen blijven. Boer Henk vertelt je heel graag alles over de koeien en laat je van dichtbij zien hoe de automatische melkmachine werkt. Elke dag is hij druk aan het werk op de boerderij en in de middag heeft hij jouw hulp hard nodig bij het voeren van de kalfjes. Durf jij een kalfje zelf de fles te geven?! Er worden elk jaar veel nieuwe kalfjes geboren en deze verblijven in een aparte stal. Jij mag boer Henk helpen met het schoonhouden van deze stal. Vergeet vooral ook niet hond Dora af en toe een aaitje te geven!

Het bos achter de tenten is een groot speelparadijs! Je kunt hier doorheen racen op de skelter, hutten bouwen en in bomen klimmen (pas op dat je er niet uitvalt). Ook is hier een waterspeelplaats inclusief waterpomp en speelgoed, perfect om urenlang te spelen. Onder de grote jarenoude beukenboom staat een reuze-schommel waar je met je hele familie naast elkaar in kan schommelen en er is een swing/ klim touw. Als je nog niet genoeg hebt gespeeld kun je met je boerderij vriendjes gaan voetballen, trampoline springen of kastelen bouwen op de zandheuvel.

Naast de vele koeien is er een dierenweide met twee eigenwijze schapen, een wei met twee pony’s die je mag borstelen en een knuffelschuur vol met konijntjes. Ook mag je elke dag een vers eitje rapen bij de kippen! Vergeet vooral niet een uitgebreide ontbijtmand of avondmaaltijd bij Margriet te bestellen, door haar persoonlijke noot is elke mand een feestje op zich. Samen de boerensoep of het gegrilde boerenkippetje bereiden maakt jullie BoerenBed vakantie helemaal compleet!

Het Wesselink

Leuke dingen om te doen vlakbij Deventer

Vanuit de boerderij kun je heel goed een hardlooprondje maken zonder dat je gehinderd wordt door gemotoriseerd verkeer. Pak ook eens de benenwagen (wandelen), een fiets of mountainbike. Achter de boerderij ligt een uitdagende mountainbikeroute. Op minder dan 2 kilometer afstand ligt restaurant NUNU. Dit is dé plek voor een kop koffie met zelfgemaakte appeltaart! Ook proef je hier vers bereide biologische gerechten en is er een bijzonder mooie speeltuin voor de kleintjes met regelmatig leuke activiteiten.

Salland staat bekend om de ‘Sallandse’ asperges. In de maanden april, mei en juni zijn bij diverse aspergetelers in de buurt verse asperges zo van het land te koop. Dichtbij Het Wesselink vind je Hanzestad Deventer, deze ligt aan de rivier de IJssel. Een hele mooie stad, met historisch centrum. Aan het plein bij De Waag, kun je één van de vele gezellig terrasjes pakken, nadat je met de kinderen het Speelgoed en Blikmuseum hebt bezocht. Of misschien een GPS tocht door de binnenstad? Er is zoveel te beleven in deze veelzijdige stad! Mooie en gratis toegankelijke evenementen zijn Deventer op Stelten (eerste weekend van juli) of de bekende Deventer Boekenmarkt (eerste zondag van augustus) en in de zomermaanden is er elke zaterdag Brocante aan de IJssel.

13 Extra's te boeken bij Het Wesselink in Salland

Accommodaties

Het BoerenBed

Voorzien van:

Tweepersoonsbed (2m bij 1.60m)
Een Stapelbedstee (2m bij 0.80m/0.90m)
Exacte afmeting van het matras kan per locatie verschillen.
BoerenBedstee (2m bij 1.30m) voor 1 volwassene en 1 kind
Twee tweepersoonsbedden (2m bij 1.60m)
Twee Stapelbedden (2m bij 0.80m/0.90m)
Exacte afmeting van het matras kan per locatie verschillen.
Bank
Koelkist
Houtkachel (voor warmte en om op te koken!)
Gemeenschappelijke warme douches
Warme douche naast de tent
Ramen kunnen worden geopend
Eigen toilet in de accommodatie
Koud stromend water in de keuken
Picknicktafel
Veranda (overdekt) met houten vloer
Luifel aan de tent
Twee ligstoelen en barbecue
Houtgestookte hot tub

In de accommodatie aanwezig:

Handdoekenpakket
Bedlinnen
Hout voor de houtkachel
Startpakket met kaarsen en lampenolie
Linnenpakket voor de keuken

Inclusief:

Opgemaakte bedden op dag van aankomst
Rondleiding op de boerderij
Alléén van april t/m oktober.
Parkeren
Eindschoonmaak
Pizza Avond (let op: exclusief kosten)
Boerderijwinkeltje

Prijzen en beschikbaarheid

Let op: Prijzen zijn exclusief administratiekosten. Je kunt meerdere type accommodaties combineren in de volgende stap.
Vragen? Wij helpen je graag. Neem telefonisch contact op via: Nederland: +31 (0)528 229440  België: +32 (0)78482994

Selecteer de aankomstdatum en de lengte van het verblijf en klik op de prijs om door te gaan naar het boekingsproces.

1
2
Zie beschikbare data
2 nachten
Van:vr 23 okt Tot:zo 25 okt
3 nachten
Van:vr 23 okt Tot:ma 26 okt
7 nachten
Van:vr 23 okt Tot:vr 30 okt
4 nachten
Van:ma 26 okt Tot:vr 30 okt

Adres Het Wesselink in Salland

Overijssel, Deventer, 7433 RL

Het Wesselink in Salland, wat is er te doen in de omgeving:

  De gastfamilie

  Het Wesselink
  Henk, Margriet Smale, Eline, Anne en Tom

  Als zoon van een boswachter kan Henk je alles vertellen over de konijnen, hazen en andere dieren, die zie je bij schemering of zonsopkomst. Bij ons kun je veilig spelen; heerlijk schommelen op de reuze schommel, visjes vangen in de sloot, spelen op de grote zandberg, helpen op de boerderijen en nog zoveel meer.....
  Wij willen graag dat jullie je welkom voelen en je het gevoel geven bij ons op de boerderij te logeren.

  Het Wesselink in Salland, wat vinden onze gasten?

  Het Wesselink in Salland, soortgelijke locaties:

  Nieuwsbrief