– 30 maart 2020 –

Wat is agrotoerisme?

Agrotoerisme heeft als doel de kennis over de agrarische bedrijven te vergroten. De bezoekers ontdekken en leren ter plaatsen veel over het hard werkende boeren leven. Doordat je bij BoerenBed komt logeren bij de boer is dit ook een vorm van agrotoerisme. Door te verblijven in een van onze unieke accommodaties en door de activiteiten leer je tijdens je BoerenBed vakantie veel over dagelijks leven op de boerderij. Hiernaast heeft elke boerderij een boerderijwinkeltje waar producten van de boerderij worden verkocht, evenals lokale producten.

Glamping bij BoerenBed, luxe kamperenAgrotoerisme logeren bij de boer

Sinds een aantal jaar zijn toeristen steeds minder geïnteresseerd in de traditionele, bekende gebieden. De vraag naar een landelijke, authentieke vakantie is gegroeid. Een logisch gevolg hiervan is dat er meer vraag is naar luxe kamperen op de boerderij. Dit wordt ook wel glamping genoemd.

Tijdens je verblijf geven de boeren een kijkje in hun manier van leven en bieden ze de mogelijkheid om mee te doen. Agrotoerisme stelt jullie als vakantiegangers in staat om van de frisse lucht te genieten, te leren over de natuur, flora en fauna en landelijke culturen. Maar ook om paard- of ezel te rijden, fruit en groenten te plukken, vee te voeren, koeien te melken en deel te nemen aan ander boerderijwerk.
Agritoerisme is in de eerste plaats een ontmoeting met werkende boeren, maar ook het delen van kennis en het promoten van lokale producten. Logeren bij de boer belooft een authentieke ervaring die voor zowel kinderen als volwassenen onvergetelijk zal zijn!

Luxe kamperen op de boerderij: duurzaam toerisme

Naast dat een glamping vakantie op de boerderij super leuk is voor jong en oud, zijn er voor de boer veel voordelen. Zo is het een extra bron van inkomen en mede hierdoor kunnen zij hun boeren activiteiten voort zetten. Door agrotoerisme worden ​​regio’s en provincies versterkt.

Bij BoerenBed willen onze boeren graag hun passie met jullie delen. Zij zullen ervoor zorgen dat jullie je helemaal thuis voelen op de boerderij. Bij elke locatie zullen onze boeren jullie zo goed als mogelijk adviseren over activiteiten dichtbij de boerderij. Wees extra duurzaam en blijf voor je vakantie in eigen land, bekijk hier al onze accommodaties in Nederland en België.

Nieuwsbrief