Wat is glamping?

Logeren op de boerderij tijdens een glamping vakantie

Glamping is een afkorting van de term ‘’glamorous camping’’. Bij kamperen op de camping denk je vaak aan een tentje, luchtbedden, gasstelletje en gemeenschappelijke douches. Wij bij BoerenBed dachten: dat kan beter! Bij ons ervaar je het knusse gevoel van kamperen, maar in een luxe glamping accommodatie. Geen stress van een tent opzetten, lekke luchtbedden of met een rol wc-papier onder de arm de halve camping over, maar heerlijk genieten van goede matrassen, een compleet ingerichte keuken en een privé-douche* en toilet! Glamping is dus eigenlijk gewoon luxe kamperen.

* Bij elke accommodatie beschik je over een privé toilet, maar alleen bij de HeerenBoer Tenten en de Houten Vakantiehuisjes beschik je over een privé douche, badkamer of hot tub. Bij de BoerenBed Tenten neem je een warme douche in de gemeenschappelijke doucheruimte op de boerderij.

Glamping vakantie op de boerderijWat is een BoerenBed glamping tent?

Bij BoerenBed profiteer je van knusse en comfortabele accommodaties inclusief volledig interieur. Dit interieur bestaat uit een keuken, rustieke zit- en eethoek, bank en slaapkamer. De tent wordt door middel van kaarsen verlicht, wat zorgt voor een warme gloed en een sfeervol plaatje. Je kunt de kaarsen op diverse plekken in de tent ophangen aan de speciale haken. Wanneer je ‘’s nachts naar het toilet moet, neem je de olielamp mee.

Op de bedden liggen lekkere dikke hoge kwaliteit matrassen en dekens van Texelse wol, speciaal geproduceerd voor het BoerenBed! In de BoerenBed accommodaties creëer je warmte door middel van de houtkachel, die midden in de tent staat. ’’s Morgens zet je de kachel aan met houtblokken en kun je genieten van de warmte die zich geleidelijk door de tent verspreid. Bak of kook je eitjes en zet een kopje thee bovenop de houtkachel; deze fungeert namelijk tevens als fornuis! Voor een heerlijk vers kopje koffie in de ochtend kun je zelf je koffiebonen malen in de koffiemolen. In de BoerenBed keuken vind je verder alles wat je nodig hebt: pannen, mokken, glazen, een fluitketel, borden, bestek, etc. Er is ook een theeketel en cafetière. Je hoeft dus niets mee te nemen van huis!

Wat neem je mee tijdens een glamping vakantie op de boerderij?

Yes! Je BoerenBed locatie is geboekt: nu is het tijd om je alvast te gaan verheugen om te gaan logeren bij de boer. De voorpret kan beginnen. We hebben een handige checklist gemaakt ter voorbereiding op jullie boerderijvakantie.

Voor het hele seizoen:
Voor wanneer het kouder is (voor- en naseizoen):
– Lucifers / lange aansteker– Sloffen of dikke sokken
– Zaklantaarn(s)– Warme pyjama’s
– Specerijen en bakolie naar keuze– Thermoskan
– Thee en koffie– Dekens en warmwaterkruiken
– Babyvoeding– Regenlaarzen en -jassen
– Voor de kleintjes hun eigen bestek en drinkbekers– Grote paraplu
– Grote paraplu– Bordspelletjes
– Handdoeken en bedlinnen (exclusief bij BoerenBed Tenten en Collection locaties)– Een goed humeur 😉

Het verschil tussen BoerenBed en BoerenBed collection

Bij BoerenBed zijn er twee verschillende soorten locaties, BoerenBed locaties en Collection locaties. Op Collection locaties vinden er geen reguliere BoerenBed activiteiten plaats zoals bijvoorbeeld de Pizza Avond, het boerderijwinkeltje en de rondleiding over de boerderij. Bij Collection is het bedlinnen en de handdoeken exclusief, deze kun je uiteraard zelf meenemen of tegen betaling bijboeken. Zie hieronder een duidelijk overzicht van de verschillen. Klik hier voor meer informatie.

Bij BoerenBed én Collection locaties:Alléén bij BoerenBed locaties:
– Altijd op een prachtige ruime vrijstaande locatie, midden in de natuur– Boerderijwinkeltje
– Vrij uitzicht vanuit je tent of huisje– Heerlijke huisgemaakte maaltijden en/of kookkratten bij geselecteerde locaties
– Goede matrassen en dekens van wol, keukenblok, houtkachel, eigen toilet en douche*– Rondleiding over de boerderij
– Geen elektriciteit, licht komt van de kaarsen en olielampen**– Pizza Avond (kosten exclusief)
– Leuke seizoensactiviteiten zoals het Paasweekend en het Stamppotweekend– Boerderijactiviteiten zoals dieren voeren, eitjes rapen etc.

*Privé bij je accommodatie of gemeenschappelijk op de locatie zelf. Tevens zijn er hot tubs beschikbaar op geselecteerde locaties.
**Je mag je mobieltje altijd bij de boer opladen in geval van nood.

Bekijk hier al onze glamping locaties in Nederland en België

Nieuwsbrief