Glamping vakantie in Merionethshire

Merionethshire (Meirionnydd in Welsh) is een van de dertien historische graafschappen van Wales. De kustlijn bestaat voornamelijk uit kliffen en zandvlaktes en het gebied is het meest bergachtige gebied in Wales. Tevens bevindt een groot deel van het Snowdonia National Park zich in deze regio. Het is hier dan ook een echt paradijs voor liefhebbers van fietsen, wandelen en andere buitenactiviteiten!

Activiteiten in Merionethshire

Bezoek de kastelen die dit deel van Noord-Wales te bieden heeft, zoals Conwy Castle, Caernarfon Castle en Penrhyn Castle. Of plan een dagje naar de Snowdon Mountain Railway of Zip World voor de kleintjes. Als je meer zin hebt om lekker te relaxen kan dat natuurlijk ook! Heerlijk lui op een strandstoel, genietend van de frisse zeebries op een van de vele stranden van Merionethshire!

Luxe kamperen in Merionethshire bij Pant Y March

De boerderij Pant y March ligt hoog op de berg met een prachtig panoramisch uitzicht op het Bala meer oftewel ‘Llyn Tegid Wales’ dit is het grootste natuurlijke meer in Wales. Het is een vredig bergachtig gebied waar kinderen heerlijk en veilig kunnen rondrennen. En met slechts twee tenten kan de familie met recht aanspraak maken op de meest exclusieve BoerenBed locatie van allemaal! De families Jones houdt hier 300 typisch Welsche schapen op een traditionele, biologische en duurzame wijze. Zodra je hier aankomt, zullen de diverse watersportmogelijkheden je gelijk opvallen, zoals kanoën, kajakken, raften en windsurfen. Je kunt ook kiezen voor een korte wandeling langs de heuvels of een pittige wandeling langs de kilometers lange wandelpaden.

 

 

Nieuwsbrief