Glamping vakantie op het platteland van Wales in Dyfed!

Dyfed biedt een spectaculair landschap en een fascinerende kustlijn met zandstranden en ruige rotsformaties. Tevens zijn er een tal van kastelen, statige huizen, kleurrijke tuinen en andere attracties te vinden. Het landschap omvat prachtige gebieden met natuurschoon, rivierdalen en bergen. Daarnaast vind je in Dyfed de kleinste stad van Groot-Brittannië: Sint David's, maar grotere steden als Tenby en Carmarthen.

Een familievakantie naar Dyfed: ontdek de lokale geschiedenis en cultuur

Plan je luxe kampeertrip naar dit deel van Wales, waar een overvloed aan bezienswaardigheden te ontdekken valt. Geniet bijvoorbeeld van een spectaculair uitzicht over de Ierse Zee, vanuit het Pembrokeshire Coast National Park. Dit park is een mix van zandstranden, eilanden voor de kust, zeegrotten, bossen, beboste valleien en de toppen van de Preseli heuvels. Daarnaast is het ook de perfecte bestemming voor diegenen die van wandelen houden, want het Pembrokeshire Coast Path loopt langs de kliffen en biedt een prachtig uitzicht én een kans om van de frisse zeelucht te genieten! Verder biedt Dyfed een heel scala aan jaarlijkse evenementen, zoals het Pembrokeshire Fish Festival, het Really Wild Food en Countryside Festival, de Pembrokeshire Agricultural Show en een reeks landelijke, plattelandse en agrarische shows. Het is de moeite waard om jullie bezoek dan ook rond enkele van deze evenementen te plannen.

Een luxe kampeervakantie bij Cwmberach Uchaf Farm

Cwmberach Uchaf Farm in Carmarthenshire beslaat zo'n 80 hectare grond op de prachtige Wild Black Mountain in het Brecon Beacons National Park. De tenten staan in een beschutte hoek van de boerderij, met een prachtig uitzicht over de Amman vallei en de berg. Toegang tot de berg en een ruiterpad ligt slechts een paar meter achter de tenten. De diversiteit aan dieren is hier heel bijzonder, met ongewone schapenrassen, geiten en lammeren én biggetjes in het voorjaar. Daarnaast hebben ze hier bijenkorven voor heerlijke honing van eigen bodem!

 

Nieuwsbrief