Tips voor glamping boerderij vakanties

Soms weet je het gewoon even niet, en met zóveel locaties is het knap lastig een goede keuze te maken. Dat begrijpen wij, en daarom hebben we een rijtje van geliefde boerderijen op een rijtje gezet om jullie wat op weg te helpen met het kiezen van de juiste glamping locatie:

Hoeve de Pippert Collection

Midden in de Betuwe vind je Hoeve de Pippert Collection. In de Uiterwaarden van de Waal zijn er meerdere mooie struin-, fiets en wandelroutes. Daarnaast is het op de Linge mogelijk om geweldige kanotochten te maken. De boerderij ligt op slechts een half uurtje rijden van Utrecht en op slechts anderhalf uur van Antwerpen.

‘t Boshuis Collection

‘t Boshuis Collection is een kleinschalig fruitteelt bedrijf in Vierakker (gemeente Bronckhorst) en is eigendom van de Familie Rietman (Hank en Hermien met hun zoon Paul). ’t Boshuis is rond 1650 opgericht, oorspronkelijk als dorsschuur voor het kasteel Hackfort. Achter de boerderij vind je een halve hectare grond vol met allerlei soorten groenten en fruit. Boerengolf spelen, fietsen of wandelen met dieren: bij ’t Boshuis Collection kan het allemaal!

De Welzijnshoeve

De Welzijnshoeve ligt in het plaatsje Dreumel, in Gelderland. Deze boerderij bereik je in 50 minuten vanaf Utrecht, en ligt in een prachtig stukje natuur in het Land van Maas en Waal. De familie Cruijsen heet je van harte welkom op deze biologische boerderij. Geniet van de vele boerderijdieren, de rust en de ruimte. Vanuit de tent heb je een prachtig uitzicht: zo maak je van dichtbij het wel en wee op de boerderij mee!

Hoeve Banenburg Collection

Vlakbij het oergezellige Veere en de Noordzee vinden we Hoeve Banenburg Collection. Het is een perfecte combinatie tussen natuur, rust, pittoreske stadjes, heerlijke stranden en bruisende golven. Het is ongeveer twee uur rijden vanaf Utrecht. Vanuit de tenten ervaar je het dagelijkse leven op de boerderij van dichtbij, en word je omgeven door het typisch Zeeuwse laagland

Hoeve Draafsel

Aan de oever van de rivier de Berkel vind je Hoeve Draafsel, een melkveehouderij met enkele tenten aan het water. Het is een klein anderhalf uur rijden vanaf Utrecht. De omgeving staat in het teken van bewaren van de oude historie. Het theehuis, de Koepel van Staring, dat pal naast de boerderij ligt, is door de Vereniging Natuurmonumenten in oude stijl gerestaureerd. Waan je in 1844 en ga picknicken onder de koepel met uitzicht op het prachtige beekje de Berkel. De BoerenBed tenten staan op plaatsen met een prachtig uitzicht over het landschap, waarvan enkele tenten aan de rivier de Berkel.

Hoeve den Overdraght Collection

In België, vlakbij zee, ligt Hoeve den Overdraght Collection. Naast het melkvee grazen er zeldzame schapen in de weides. Het moderne landbouwbedrijf was ooit één van de vele boerderijtjes in het landschap. In 1995 namen Filip en Ann als derde generatie Hoeve den Overdraght van hun ouders over, en in 2005 is het moderne landbouwbedrijf een ‘kijk en doe’ boerderij geworden met specifiek element: zeldzame schapen zijn hier geselecteerd voor de wol en het voortbestaan van het ras wordt gewaarborgd.

Nieuwsbrief