Tips voor glamping vakanties | Ruim en luxe kamperen | BoerenBed

Tips voor glamping vakanties

Home > Tips voor glamping vakanties

Tips voor glamping boerderij vakanties

Soms weet je het gewoon even niet, zullen we dit jaar naar een Nederlandse boerderij? Zullen we naar Frankrijk? Of toch Duitsland? Met zoveel locaties en het soms lastig een keuze te maken. Dat begrijpen wij, en daarom hebben we een rijtje van geliefde boerderijen op een rijtje gezet om jullie wat op weg te helpen met het kiezen van de juiste glamping locatie:

Dinserhof Collection

Dinserhof Collection ligt op een heerlijk rustige locatie slechts 4 kilometer van de stranden van Rügen en Zingst. Twintig jaar geleden is de boerenfamilie, Jörg en Britta, op de destijds grotendeels vervallen boerderij neergestreken om een droom van een zelfvoorzienende levensstijl te realiseren in één van de populairste vakantieregio’s van Duitsland.

De Groene Hoeve

Deze boerderij ligt op een steenworp afstand van het IJsselmeer. Op slechts enkele kilometers van historische steden als Hoorn en Enkhuizen vind je deze karakteristiek, rietgedekte stolpboerderij. Het is ongeveer driekwartier rijden vanaf Amsterdam.

’t Boshuis Collection

’t Boshuis Collection is een kleinschalig fruitteelt bedrijf in Vierakker. Boerengolf spelen, fietsen of wandelen met dieren: bij ’t Boshuis Collection kan het allemaal!

Het Hertenkamp

In het dorp Mariahout, in de provincie Noord-Brabant vind je boerderij Het Hertenkamp. De tenten hebben uitzicht op een bos dat in de volksmond ’t Hertenkamp wordt genoemd, dit is een verzamelplaats voor de herten die in de omgeving leven. Regelmatig zie je deze hertjes nog door de weilanden huppelen. Zo komt Het Hertenkamp dus aan zijn naam!

Kamperen bij de boer in Frankrijk

De Franse boeren en hun familie zullen jullie gepassioneerd vertellen over het leven op de boerderij tijdens je glamping vakantie. Is je Frans niet zo goed? Wees niet bang! Sommige Franse boeren spreken een woordje Engels en kunnen je met handen en voeten vaak ook een hoop duidelijk maken. Bij Le Domaine du Cloître Saint-Christophe spreken ze zelfs gewoon Nederlands, lekker makkelijk!

Of kies voor een van de andere glamping locaties in Frankrijk:

La Ferme de Ronfil in Normandië, op de grens van Calvados en het departement Orne

La Ferme de Penquelen Huella is een boerderij in het Franse Scaër, aan de voet van de Zwarte Bergen

La Ferme de la Moricière is gelegen in de nabije omgeving van de Mont Saint Michel

La Ferme des Champeaux ligt aan de uitlopers van het Massif Central, aan de rand van het Plateau de Millevaches.

La Ferme de Folivraie is gelegen in Normandië in een prachtig landschap op 1,5 km afstand van het strand van Omaha.

Nieuwsbrief