Maak kennis met Andalusië tijdens een glamping vakantie met de hele familie!

Bezoek Andalusië en je zult versteld staan van deze veelzijdige regio! De naam van deze regio, die is verdeeld in de acht provincies Almeria, Cádiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen en Sevilla, is te wijten aan de Moorse oorsprong. Zelfs vandaag de dag zijn er nog tal van tekenen van de Moorse cultuur, zoals het Alhambra in Granada of de Mezquita in Cordoba. Vooral indrukwekkend is de schilderachtige diversiteit en schoonheid. De bekendste is de Sierra Nevada, het hoogste bergpunt van Europa (naast de Alpen), met besneeuwde bergtoppen van november tot en met mei!

Glamping vakantie in Spanje met zon, strand en zee

De meest zuidelijke regio van Spanje is vooral populair vanwege haar stranden aan de Middellandse Zee én de Atlantische Oceaan. Aan de Costa del Sol of de Costa de la Luz kunnen veel watersporten worden beoefend, zoals: surfen, duiken of peddelen. Het mediterrane klimaat zorgt het hele jaar door voor aangename temperaturen. De zomers zijn droog en heet, terwijl de winters juist heerlijk mild zijn. Veel van de kustplaatsen hebben hun historische charme behouden, zoals Nerja met haar beroemde stalactietengrot, en Torre del Mar met het vrolijke en gastvrije karakter van de Andalusiërs.

Andalusië: de ideale regio voor een glamping vakantie met het gezin

Tussen de pittoreske sinaasappelbomen en olijfboomgaarden verschuilen zich prachtige, en cultureel zeer belangrijke, bestemmingen. Bezoek bijvoorbeeld de twee oudste steden van Andalusië: Ronda en Jerez de la Frontera. En vergeet de wereldberoemde flamenco niet! Één van de beroemdste tradities van Andalusië. Deze traditionele dans bevat elementen van zang, beweging en muziek en is zeer expressief. Op veel Andalusische feesten kun je vrouwen bewonderen in flamencokleren die spontaan beginnen te dansen. Dus waar wacht je nog op? Pak je dansschoenen in en bezoek deze prachtige Mediterraanse regio!

Bekijk onze BoerenBed locatie in Andalusië hier

Nieuwsbrief