Glamping in Roxburghshire

Een romantische en ruime tent in het natuurlijke hart van Roxburghshire is een steeds populairder wordende glamping ervaring. Je krijgt via het BoerenBed de kans om het boerenleven en de natuur van dichtbij te beleven, terwijl je evengoed een luxe vakantieleventje kunt leiden. Het is dé perfecte plek voor een familievakantie, waarbij je ontsnapt aan de drukte van het dagelijkse leven.

Luxe kamperen bij Chesters

Chesters bevindt zich te midden van de regio Scottish Borders, op slechts een uur rijden van de luchthaven van Edinburgh, en anderhalf uur vanaf Newcastle. Het landgoed is al jaren in de familie, sinds Sir Thomas Ogilvie het in 1787 kocht. De monumentale woning is gebouwd door een lokale architect, genaamd William Eliot. De familie Ogilvie heeft hier sindsdien altijd gewoond, totdat kleinzoon John Henderson het landgoed erfde in 2003, op zijn dertigste verjaardag. Twee jaar later trouwde hij met Ellie. De achternaam van de eigenaar is dan misschien veranderd, maar het landgoed behoort nog steeds tot dezelfde 18e eeuwse familie.

Comfortabel kamperen in een gebied van uitzonderlijke schoonheid

Naast de activiteiten op het landgoed, kun je in de nabije omgeving van Chesters ook veel leuke dingen beleven. Bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het lokale bezoekers centrum ‘Born in the Borders’. Hier vind je alles wat er wordt geteeld, gemaakt, gesponnen, geproduceerd, gekookt en gecreëerd in de lokale omgeving. Vele Schotse ambachtslieden verkopen hier hun waren: van zijdezacht kasjmier tot lokale kazen en van handgemaakte sieraden tot huisgebrouwen bier. Naast dit winkeltje met lokale lekkernijen, vind je tevens een cadeauwinkel en een gezellig café restaurant. Er is werkelijk geen betere manier om te ontdekken wat deze geweldige streek te bieden heeft! Trek in traditionele fish and chips? Rijd dan naar de Ancrum Cross Keys pub, op 3km afstand van Chesters Estate. Ook kun je in de omgeving heerlijk wandelen langs de rivier, knus picknicken of een rondleiding krijgen in de lokale microbrouwerij, waar John eigenaar van is. Zijn bijzondere biertjes hebben al menig prijs gewonnen!

Nieuwsbrief