Waarom kiezen voor een BoerenBed glamping vakantie?

– 1 mei 2020 –

Glamping is een mix van ‘glamour’ en ‘camping’ oftewel ‘’glamorous camping’’. Bij kamperen op de camping denk je vaak aan een tentje, luchtbedden, gasstelletje en gemeenschappelijke douches. Dat kan beter dachten wij bij BoerenBed! Bij ons ervaar je het knusse gevoel van kamperen, maar met de luxe van een cottage, echt glamping. Geen stress van een tent opzetten, lekke luchtbedden of met een rol wc-papier onder de arm de halve camping over, maar heerlijk genieten van goede matrassen, een complete keuken en een privé toilet! Hieronder een paar redenen waarom je voor een glamping vakantie bij BoerenBed zou moeten kiezen!

1. Authentiek kamperen bij de boer

Bij BoerenBed logeer je bij de boer op de boerderij, je ervaart de schoonheid van het platteland voor de deur van je luxe accommodatie. Wij geloven in een verantwoordelijke vakantie en hebben duurzame elementen in ons concept verwerkt. Er is geen elektriciteit of wifi op het terrein. Het licht in de accommodatie komt van kaarsen en olielampen en er wordt gekookt op een rustieke houtkachel. Op een BoerenBed boerderij maken onze pizza avond, rondleiding over het terrein en het boerderijwinkeltje de vakantie extra speciaal. Je kunt naar al onze locaties reizen en je nog steeds thuis voelen, want ons concept is op al onze 65 locaties in Engeland en Europa hetzelfde. Als klap op de vuurpijl zijn al onze locaties zorgvuldig geselecteerd en bevinden ze zich op prachtige plekken!

2. Luxe kampeer accommodatieboerenbed luxe tent glamping

Bij BoerenBed hebben we twee soorten accommodaties: de luxe tenten en het houten vakantiehuisje. Elke BoerenBed locatie heeft zijn eigen karakter, maar de accommodaties zijn qua stijl en comfort hetzelfde. Al onze tenten worden geleverd met een eigen privé douche. Het is ook mogelijk om je glamping vakantie extra speciaal te maken door te kiezen voor een hot tub bij de accommodatie!

De accommodaties zijn volledig ingericht voor maximaal 6 personen (5 volwassenen en 1 kind tot 12 jaar oud). Ons interieur bestaat uit een rustieke eethoek, een comfortabele bank en een koelbox. Tenten worden verlicht door kaarsen, wat zorgt voor een gezellige authentieke sfeer. De warmte in de accommodaties komt van een klassieke houtkachel. Je bent bij ons verzekerd van een goede nachtrust want onze bedden zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige matrassen en zachte dekbedden!

3. Extra’s bij BoerenBed

Om je verblijf bij BoerenBed nog leuker te maken, is het mogelijk om extra’s te boeken. Je kunt bijvoorbeeld een privékonijntje voor je kinderen aanvragen om tijdens je glamping vakantie te knuffelen en te verzorgen. Je kunt ook je eigen privé hot tub boeken om ‘s avonds tot rust te komen. Wil je met een grote groep komen ? Geen probleem, boek onze 10-persoons tent of 12-persoons BoerenSchuur. Perfect voor een familievakantie, vrijgezellenfeest of een bedrijfsevenement. Hieronder een lijst met een aantal voorbeelden van dingen die je extra kunt boeken tijdens jullie BoerenBed vakantie: (let op: de extra’s verschillen per locatie) 

boerenbed glamping

 • Privé kippenhok
 • Privé konijnenhok
 • Neem je eigen hond mee
 • Verschillende maaltijden
 • Ontbijtmand
 • Kinderbedje
 • Kinderstoeltje
 • Fietsen

4. Ontdek het werkende boerenleven

Tijdens je vakantie neem je een kijkje in de wereld van de boer en ontmoet je de dieren die de boerderij hun thuis noemen! Aan het begin van jullie familievakantie op de boerderij geeft de boer je een rondleiding over het terrein. Je ontmoet alle dieren, komt alles te weten over de boerderij, het land, de dieren en de dagelijkse taken van de boer. Zo leer je bijvoorbeeld het verzorgen van een pony, geiten melken en zorgen voor de omgeving. Soms kan je zelf een kalfje geboren zien worden! De kinderen gaan vol van verhalen en kennis over het boerenleven naar huis. 

5. Veel boerderij activiteiten

Op de boerderij is altijd wat te doen! In plaats van met veel mensen in een druk vakantiepark te zitten, hebben gezinnen die voor een BoerenBed glamping vakantie kiezen ruimte om te ademen. De locaties zijn kleinschalig opgezet, per boerderij zijn er ongeveer zo’n zeven luxe tenten. Dit betekent dat zelfs in het hoogseizoen onze boeren hun volledige aandacht kunnen geven en de kinderen alle activiteiten kunnen ervaren die een werkende boerderij te bieden heeft. Je zult de woorden ‘ik verveel me!’ nooit horen tijdens een vakantie bij BoerenBed. Kinderen zijn vrij om de boerderij te verkennen en er is altijd iets te beleven. Of het nu gaat om de geboorte van lammetje, fruit of groenten plukken of de boer die een handje nodig heeft bij het gras maaien, de keuze is reuze!

Onze seizoensactiviteiten zijn altijd erg populair!

 • Paasweekend: paasactiviteiten en een gratis ontbijtmand
 • Start van de zomer: zomeractiviteiten met gratis marshmallows, snacks en drankjes
 • Stamppot weekend: ontvang een gratis mand met ingrediënten om een ​​heerlijke stamppot te maken

6. Zelfgemaakte maaltijden met lokale producten

Bij BoerenBed is een deel van de glamping ervaring samen genieten van zelfgemaakte maaltijden. Je kookt op de houtkachel of de BBQ buiten je tent. Het benodigde keukengerei dat je nodig hebt om een familiemaaltijd te bereiden is aanwezig. Sommige boerderijen hebben een boerderij winkeltje waar je lokale en regionale producten kunt vinden. Je zult merken dat koken een voorrecht en een magisch moment wordt van een unieke glamping vakantie!

Tip: als je geen zin hebt om te koken, bieden sommige boerderijen de mogelijkheid om maaltijden te reserveren – echt vers gemaakt door de boeren!

Nieuwsbrief