31-1-2018

Het BoerenBed is altijd bezig met het uitbreiden en verbeteren van bestaande accommodaties en producten, en onthult met genoegen haar nieuwste toevoeging in de Ardennen, België.

Ontspannen in de Belgische Ardennen!

De Ardennen zijn een heuvelachtige en dichtbeboste regio in het oosten van België, langs de Duitse en Luxemburgse grens. De regio staat bekend om zijn authentieke dorpjes en eindeloze mogelijkheden in openluchtrecreatie, van wandelen tot mountainbiken en van vliegvissen tot kanoën.

Ferme de Rochefort en Ardenne ligt in het kleine dorpje Nassogne, op slechts een uur rijden van Brussel en de Franse grens. Deze boerderij wordt omringd door een adembenemend uitzicht op het bos, met prachtige wandelroutes om te verkennen. In de winter wordt het landschap getransformeerd: er valt sneeuw en de regio wordt een paradijs voor liefhebbers van skiën en langlaufen! Op minder dan 30 km van de boerderij zijn er ongeveer 30 pistes: in de provincie Luik, Luxemburg, Henegouwen en Namen.

Glamping in de Ardennnen

Didier, Arnaud en Annick verwelkomen je graag op hun familieboerderij van verschillende generaties. Ze brengen hier koeien, varkens en schapen groot. Bovendien hebben ze sinds 2013 hun eigen slagerij, tot grote vreugde van de echte carnivoren! Ze beschikken hier tevens over de meest heerlijke lokale Belgische specialiteiten, zoals Ardenner ham, Ardenner worst en de regionaal geroemde “Gaumais” worst. Als bourgondiërs in hart en nieren, zullen ze je de heerlijke zelfgemaakte gerechten met alle plezier laten proeven! Op deze boerderij geniet van een adembenemend uitzicht op het bos en kun je een wandeling maken door de uitgestrekte veenmoerassen. In het najaar kun je hier tevens herten spotten! Op de boerderij kunnen de kinderen zich vermaken met houten spellen, ravotten in de velden of de dieren verzorgen. Er zijn ook veel leuke activiteiten in de buurt van de boerderij. De Ardennen zijn beroemd om de mountainbikeroutes en het is de ideale bestemming voor fietstochten; er worden hier ook vele soorten wedstrijden voor georganiseerd. Als gezin, met z’n tweeën of met vrienden, kun je een ritje maken met een koets en geniet je van een heerlijk ontspannen tijd in een prachtige omgeving. Daarnaast zit het bos van Saint-Hubert boordevol met wandelpaden voor kinderen en volwassenen. Er is ook de mogelijkheid om te vissen in de buurt van de boerderij.

Dingen te doen in de Ardennen

Op 10 minuten rijden van Han-sur-Lesse kunnen jullie een kajaktocht maken in het hart van de ongerepte natuur. Wilde kusten en kiezelstranden worden afgewisseld met middeleeuwse kastelen en prachtige rotspartijen. Vergeet ook niet om de Grotten van Han en het dierenpark te bezoeken: plezier gegarandeerd! Nog niet uitgekeken? Op 15 km van de boerderij kun je een rondleiding maken naar Saint Hubert, de hoofdstad van de streek. Of je kunt een bezoek brengen aan het landgoed Forneau Saint-Michel, om dit ​​uitzonderlijke openluchtmuseum te ontdekken. In de winter wordt het landschap getransformeerd: er valt sneeuw en de regio wordt een paradijs voor liefhebbers van alpineskiën en langlaufen! Op minder dan 30 km van de boerderij vind je meer dan 30(!) pistes in de provincies Luik, Luxemburg, Henegouwen en Namen. Na een sportieve dag is niets beter dan genieten van een goed Belgisch biertje. Proef het beroemde trappistenbier, de verrukkelijke Rochefort kaas en geniet van deze fantastische glamping boerderij!

Deze locatie zal zijn deuren openen met de start van het nieuwe  BoerenBed seizoen in het paasweekend op 30 maart.

Wat is glamping

Het is een afkorting van de term ‘glamorous camping’. Bij kamperen op de camping denk je vaak aan een tentje, luchtbedden, gasstelletje en gemeenschappelijke douches. Bij Het BoerenBed dachten wij: dat kan beter! Bij ons ervaar je het knusse gevoel van kamperen, maar met de luxe van een cottage. Geen stress van een tent opzetten, lekke luchtbedden of met een rol wc-papier onder de arm de halve camping over, maar heerlijk genieten van goede matrassen, een complete keuken, privé-douche en toilet!

BoerenBed

Europees leider in glamping vakanties, BoerenBed, biedt wederom haar luxe accommodaties aan op de meest mooie locaties in Nederland en daarbuiten. Terug naar het eenvoudige leven: zonder elektriciteit en wifi. Het BoerenBed concept is ongeveer 10 jaar geleden geboren in Nederland en heeft intussen al duizenden vakantiegangers uit heel Europa: Groot-Brittannië, Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Een originele vakantie voor gezinnen voor totale ontspanning, aldus de doelgroep.