Woensdag 8 maart 2017

Dit seizoen opent Het BoerenBed het eerste Houten Vakantiehuisje in Nederland bij Boerderij ‘t Boshuis. Ieder Houten Vakantiehuisje is compleet ingericht voor maximaal 6 personen. Ook heeft het BoerenBed nieuwe glamping boerderijen geopend in Zwitserland en Engeland.

Het Houten Vakantiehuisje

De huisjes zijn voorzien van alle denkbare keukenbenodigdheden; van schaar tot koekenpan, van bestek tot koffiekopjes, je hoeft niets mee te nemen van huis. In de keuken van het Houten Vakantiehuisje is koud stromend drinkwater. Er is geen elektra in de Houten Vakantiehuisjes en voor verlichting worden olielampen en kaarsen gebruikt. Er wordt gekookt op een hout gestookt fornuis in je huisje. Je kunt ook buiten koken op je eigen barbecue onder de veranda. Slapen op de boerderij, terug naar de tijd rond 1920, zonder op een houten brik met strozakken te hoeven liggen. In het Houten Vakantiehuisje slaap je riant: een tweepersoonsbed, een StapelBed(stee) en een gezellige slaapzolder met 2 losse bedden. In de bedden liggen heerlijke (moderne) matrassen, en je slaapt lekker warm onder echte Texelse schapenwollen dekens. In de badkamer vind je een lekker warme douche, wastafel en apart toilet. De huur is inclusief bed- en keukenlinnen en het gebruik van het brandhout voor de kachel. Het Houten Vakantiehuisje is al langere tijd te boeken bij BoerenBed boerderijen in Duitsland en Engeland.

Nieuwe BoerenBed locaties in het buitenland

Er zijn wederom nieuwe boerderijen toegevoegd aan de BoerenBed glamping locaties. Naast een aantal nieuwe boerderijen in Nederland is een ook een nieuwe locatie geopend in Zwitserland: Wallis Collection. Ook in Engeland is er een nieuwe BoerenBed locatie vlakbij het (bekroonde) mooiste strand van Groot-Brittannië: Ilfracombe Farm in Devon.

Een Glamping vakantie in Zwitserland

Geniet van een heerlijke vakantie op 1500 m boven de zeespiegel, in de Zwitserse bergen in de regio Wallis - Lötschental. Deze prachtige locatie ligt ongeveer 90 km ten zuiden van Bern in een klein dal dorpje met 14 inwoners. Het is gemakkelijk te bereiken door middel van de Lötschbergtunnel. De boerderij bestaat uit een woonhuis en een bijgebouw, de familie Ritler houdt er 150 schapen en 60 kippen. In 2004 was deze boerderij de eerste in het Lötschental die biologisch werd gecertificeerd. Iedereen die het leven van een Zwitserse alpenboer wilt ervaren, is uitgenodigd om te helpen met het hooien. Kinderen mogen de kippen voeren en op zoek gaan naar verse eieren in het kippenhok. Karin is een ervaren kok en organiseert graag kooklessen en andere food evenementen. In de voormalige koeienstal is er een mooie boerderijwinkel met eigen biologisch lamsvlees en andere regionale producten. Ze verkopen hier o.a. kaas, pasta, honing, wijn en zelfgemaakte likeuren en een klein assortiment van dagelijkse benodigdheden. Ontdek het prachtige dal van deze Zwitserse regio. Dit gebied is tevens een paradijs voor fietsers en wandelaars, met talloze mountainbikeroutes en wandelpaden. Het bekende en autovrije stadje Zermatt, aan de voet van de wereldberoemde Matterhorn, is in een uurtje met de auto te bereiken (60km). Het laatste stukje is een kort ritje van 10 minuten met de trein.

Nieuwe Glamping Boerderij in Engeland

Deze gastvrije boerderij is de perfecte uitvalsbasis om Woolacombe Bay te verkennen. Het is onmogelijk om je te vervelen op Ilfracombe Farm, met een overvloed aan activiteiten voor jong en oud. Surfen, fietsen en wandelen zijn slechts enkele van de manieren om het gebied te ontdekken. Kinderen kunnen lekker spelen in de overdekte speelschuur, waar zich een ballenbak en oude tractor bevindt. De vele mooie wandelingen in de omgeving zijn een fijne manier om de dagen te vullen. Deze boerderij bevindt zich namelijk in een ‘Outstanding Area of Natural Beauty’ grenzend aan het Nationaal Park van Exmoor. De avonden worden gevuld met spelletjes, goede gesprekken en samen koken. Tijdens de Pizza Avond zal de boer helpen om heerlijke pizza’s te maken in een traditionele oven, zodat er samen kan worden genoten van een ontspannen culinaire ervaring. Voorbij de boerderij is er genoeg te zien en te doen in Ilfracombe. Je bevindt je op slechts 5 minuten afstand van het strand, de haven, lokale winkeltjes, kunst galerieën, restaurants en wijnbarretjes. Woolacombe Bay (10 minuten met de auto) werd uitgeroepen tot het mooiste strand van Groot-Brittannië in de Tripadvisor Traveler’s Choice Awards 2016. Kilometers schoon zand grenzen aan de zee – rustig en uitnodigend in mild weer, dramatisch en wild in de koudere maanden. Van wandelen tot surfen en zonnen, alles is mogelijk op Woolacombe Bay. Een ander extra bijzonder strand is Tunnels Beaches. Vier – met de hand gecreëerde – tunnels, die teruggaan tot de jaren 1820, leiden tot een prachtig afgelegen strand. Kinderen kunnen hier op zoek naar de natuurlijke schatten in de vele rotsvijvers, terwijl jullie ontspannen en genieten van de ruige schoonheid van de kustlijn. Er is ook een getijde zwembad, waar je veilig in kunt zwemmen.

Glamping op de Boerderij

Glamping is een afkorting van de term ‘glamorous camping’. Bij kamperen op de camping denk je vaak aan een tentje, luchtbedden, gasstelletje en gemeenschappelijke douches. Bij Het BoerenBed dachten wij: dat kan beter! Bij ons ervaar je het knusse gevoel van kamperen, maar met de luxe van een cottage. Geen stress van een tent opzetten, lekke luchtbedden of met een rol wc-papier onder de arm de halve camping over, maar heerlijk genieten van goede matrassen, een complete keuken, privé-douche en toilet! Het BoerenBed is uniek omdat kinderen in een veilige omgeving heerlijk kunnen spelen en omgeven zijn door dieren. Op de boerderijen worden vaak spelletjes en activiteiten georganiseerd. Lees meer op: www.boerenbed.nl/seizoensactiviteiten. Zowel jong als oud zullen zich hier prima vermaken. Leer alles over het boerenleven tijdens een rondleiding over het erf of schuif 's avonds aan voor een gezamenlijke maaltijd.

Niet voor niks wordt Het BoerenBed door de klanten gewaardeerd met maar liefst een 9,5/10

Het BoerenBed

Europees leider in glamping vakanties, Het BoerenBed, biedt wederom haar luxe accommodaties aan op de meest mooie locaties in Nederland en daarbuiten. Terug naar het eenvoudige leven: zonder elektriciteit en wifi. Het BoerenBed concept is ongeveer 10 jaar geleden geboren in Nederland en heeft intussen al duizenden vakantiegangers uit heel Europa: Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Een originele vakantie voor gezinnen voor totale ontspanning, aldus de doelgroep.

Wil je een keer kennismaken met Het BoerenBed of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact op met Het BoerenBed via +31 (0)528 229440 of per e-mail: sipie@boerenbed.nl

Jaarlijks hebben wij een aantal tenten gereserveerd voor journalisten en (b/v)loggers. Beeldmateriaal kun je downloaden via featherdown.bynder.nl/login met inlog info@featherdown.com - wachtwoord: FDpress

www.facebook.com/boerenbed

www.twitter.com/boerenbed

www.instagram.com/boerenbed