Nationaal park de Veluwezoom

Als je op een Boerenbed glamping in het Veluwe gebied gaat logeren is het sterk aan te raden om een bezoekje te brengen aan het Nationaal Park de Veluwezoom. Dit park van ca 5000 ha is in bezit van de vereniging van Natuurmonumenten. Het ligt naast Arnhem en is dus ook mooi te combineren met een leuk middagje in Arnhem. Op het park zelf kun je wandelen, fietstochten maken, paardrijden of met een gids mee. De gids neemt je mee op avondwandeling waar je de verschillende zoogdieren op de Veluwe zult ontdekken. Dit is ook erg leuk voor de kinderen.

Verder is naast het bezoekerscentrum de Veluwezoom een leuke speeltuin. Je kunt er ook voor kiezen om naar het hoogste punt van de Veluwe te wandelen, het Signaal Imbosch. Dit punt ligt op 110 meter hoogte. Ook het relief is erg mooi, een dergelijk relief komt niet veel voor in Nederland. Een van de belangrijkste trekplijsters van de Veluwezoom is de 90 meter hoge Posbank. Op een heldere dag kun je hier wel 20 km ver kijken en kun je in de verte Nijmegen zien liggen.

Het Nationaal park de Veluwezoom is voor jong en oud een bezoekje waard.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Het park de Hoge Veluwe is met 5400 hectare net iets groter dan park Veluwezoom. Het is een mooi park met veel verschillende natuur. Midden in het park ligt het Kroller-Muller museum, de beeldentuin en het Jachthuis van St. Hubertus. Dus ook voor de kunstliefhebber is dit park een leuk uitstapje.

Je kunt vanaf 3 plaatsjes het park in, eenmaal in het park staan fietsen klaar om door het park te fietsen. Je kunt er ook voor kiezen om een van de wandelroutes te volgen.

Stadspark Berg en Bos

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de mooie natuur op de Veluwe kan nog een bezoekje wagen aan het Stadspark Berg en Bos in Apeldoorn. Dit park van 250 hectare bevat verschillende soorten authentieke planten, bomen en dieren. Toegang tot het park is gratis. Het park is ook erg leuk voor kinderen, er is een speelweide, een uitkijktoren, vlindertuin en een klimbos.

Er worden jaarlijks 2 grote evenementen gehouden in dit park. Het openlucht filmfestival en Lumido, een licht-, water- en geluidsevenement.

Leuk om te weten, bij de bosvijver staat de zogeheten “stenen bank” waar koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd.

De koperen Ezel

Leuk voor de kinderen is een tocht op de Ezel. In Epe kun je voor een dagdeel een ezel huren. Op de Met deze ezel kun je vervolgens de omgeving van Epe verkennen. Ook is hier een kinderboerderij waar je gratis naar  binnen kunt.

Otterlo

Otterlo is een klein plaatsje op de Veluwe, het is een van d toegangsplaatsen naar de Hoge Veluwe en je kunt hier een huifkartocht boeken om de Veluwe te verkennen. Ook is hier het rodekruismonument en het tegelmuseum. Maar voor de kinderen is toch de recreatieplas bij de Zanding het leukst.

Nieuwsbrief