Restaurants in Friesland

Lekker uit eten gaan hoort eigenlijk wel bij een geslaagde vakantie. Om je goed op weg te helpen heeft Het BoerenBed alvast wat restaurants in Friesland geselecteerd die lekkere gerechten hebben, betaalbaar zijn en goed beoordeeld worden door hun gasten.

Restaurant de Markol

Je kunt het restaurant vinden in woonwijk de Markol aan de rand van Lemmer, op de eerste verdieping boven Enjoy Sailing. Vanaf het terras of vanuit ons restaurant, heb je een bijzonder mooi uitzicht over een schitterend en ongerept natuurgebied 'De Wielewei van Lemmer. A Kortom restaurant de Markol is in Friesland een prachtige locatie om goed, betaalbaar, ontspannen en vooral gastvrij te komen eten. Wat is het heerlijk om op een middag een wandeling te maken en daar op het terras of binnen te genieten van het uitzicht met een kopje koffie of een borrel!

Zilverplevier 1, 8532 BA Lemmer
0514566295
info@restaurantdemarkol.nl
www.restaurantdemarkol.nl

Gasterij Manjefiek

Bij Manjefiek kan je terecht voor een heerlijke lunch, uitgebreid diner of gewoon voor een lekkere kop cappuccino, gemaakt van vers gemalen koffiebonen. Gasterij Manjefiek is uniek omdat het een brasserie is van 11:30-16:00 uur en vanaf 16:00 uur kan je hier terecht voor overheerlijke pizza's, Italiaanse (specialiteiten) gerechten, plates, gerechten van de grill en onze specialiteit: ambachtelijk bereide döner kebab en shoarma. ‘Manjefiek’ verzorgt ook als enige in de regio ook een speciale high tea en high coffee. Voor de prijzen en mogelijkheden bezoek je de website.

Voorstraat 63
0511-453378
www.gasterijmanjefiek.nl

De Nieuwe Melkfabriek

De Nieuwe Melkfabriek is een restaurant, gelegen aan het meer de Fluessen. Je kunt zowel met de auto, fiets of lopend komen als met de boot afmeren aan ons terras. De keuken is Hollands en er wordt gewerkt met zoveel mogelijk producten uit de omgeving. Er worden mooie lunch en diner gerechten geserveerd. Voor de kinderen is er een aparte kaart. Het is een intiem restaurant met binnen 25 zitplaatsen en buiten wel 70. Daarnaast worden er ook evenementen met boten en cateringen op en rond het water verzorgd.

Mardijk 13c, 8581KG Elahuizen
0514-700224
www.denieuwemelkfabriek.nl

Stania State

Het prachtige park, het terras en de brasserie dragen bij tot een heerlijk ontspannen sfeer. Een plek om bij uitstek iets te vieren, maar ook om na een wandeling een kopje koffie te drinken. Voor o.a. diners, feesten, recepties, bruiloften en (zakelijke)bijeenkomsten, ligt in verscholen in de bosrijke omgeving tussen Oentsjerk en Aldtsjerk op fietsafstand (ca. 10 km.) van Leeuwarden en Dokkum.

LANDGOED STANIA STATE
RENGERSWEG 98B
9062 EJ OENTSJERK
058 256 28 11

www.staniastate.nl

Kafee It wapen fan Fryslân

Een oude postkaart doet herinneren aan het buurtcafé begin 1900. Kafee ‘It wapen fan Fryslân’ heeft nog steeds die charme van een buurtcafé en is gevestigd in het hart van Oentsjerk.

Rengersweg 51
9062 EC Oentsjerk
058 - 2561747
www.kafee.nl

 

Boerenbed locaties bij jouw in de buurt
Nieuwsbrief