Glamping bij het BoerenBed in De Kempen!

Modern kamperen via het BoerenBed vindt in De Kempen plaats op een boerderij waar nog volop gewerkt wordt. Zo kun je tijdens een aangename familievakantie kennismaken met de dagelijkse arbeid van de boer. Je tent bevindt zich altijd in een natuurgebied of op een van de landgoederen die beheert worden door Natuurmonumenten. De combinatie van natuurschoon én het boerenleven vormt een sterke basis voor een fijne vakantie!

Ontdek De Kempen via een luxe kampeervakantie bij het BoerenBed!

Geniet van de oase aan rust, ruimte en natuur in De Kempen. Deze regio ligt deels in Nederland, in Noord-Brabant, maar ook deels het aangrenzende België, in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hét kenmerk van deze regio is de zanderige bodem, waardoor De Kempen tot halverwege 1800 grotendeels bedekt waren met heide, eikenbos, vennen en veengebieden. In de gemeente Reusel-De Mierden (waar zich onze glamping boerderij bevindt!) ligt het natuurgebied De Kempen. Dit natuurgebied omvat onder andere de Hapertse Heide en de Cartierheide. Het grootste deel van het gebied is als Boswachterij De Kempen in bezit van Staatsbosbeheer. Daarnaast vormen het Leenderbos en de Groote Heide een aaneengesloten natuurgebied van meer dan 3000 hectare, waar jullie heerlijk van de natuur kunnen komen genieten.

Boerderijvakantie in De Kempen

Even ten zuiden van Tilburg en Eindhoven ligt De Brabantse Hei midden op de Brabantse Kempen en op een steenworp afstand van de Belgische grens. Johnny en Inge houden op deze prachtige plek, gelegen aan de Turnhoutsche Heide (perfect om te wandelen en te fietsen!), ruim 200 koeien van diverse prachtige rassen als Belgische Blauwe, Piemontese en Blonde d’’Aquitaine. De BoerenBed tenten zijn naast de boerderij gelegen. Ze hebben een vrij uitzicht over de aardappel/maisvelden tot aan de bosrand waar eindeloze wandel- en fietsroutes te vinden zijn. In het nabijgelegen dorp Reusel kun je zwemmen in de spartelvijver en vissen in de visvijver. Voor dagtrips is de boerderij perfect gelegen met bekende bestemmingen als De Efteling, Beekse Bergen en Bobbejaanland op slechts een half uur rijden.

 

Nieuwsbrief