Chat with us, powered by LiveChat

Glamping bij het BoerenBed in De Deelen!

Je kunt in eigen land een fantastische familievakantie doorbrengen op een boerderij van het BoerenBed. Hier geniet je van het verblijf in een zeer compleet ingerichte tent die van alle moderne gemakken voorzien is, terwijl je toch het typische kampeergevoel hebt. Deze trendy manier van kamperen, die steeds meer aan populariteit wint, staat bekend als glamping!

Ontdek De Deelen via glamping bij het BoerenBed!

Geniet van de oase aan rust, ruimte en natuur in de De Deelen. Deze regio ligt in het noordwesten van de provincie Friesland. Nergens in Friesland zijn de verveningen zo duidelijk zichtbaar in het landschap als in het gebied tussen Heerenveen en Akkrum. Hier, in het zogenaamde Lage Midden van de provincie, ligt het natuurgebied De Deelen. Staatsbosbeheer heeft door het 500 hectare grote natuurgebied twee wandelroutes uitgezet van 1,5 en 3,5 km. Dit is een écht walhalla voor de vogelaar, het maakt namelijk deel uit van het door Europa beschermde natuurnetwerk Natura 2000. Onder de soorten zijn de roerdomp en de purperreiger broedvogels en de grote zilverreiger. In het riet broeden tevens de snor, rietzanger, grote karekiet en zwarte stern. Daarnaast is dit gebied mede aangewezen voor sommige van de vele soorten eendvogels zoals het nonnetje, de smient en de slobeend. En in de winter komen vele ganzen op bezoek zoals: de grauwe gans, kolgans en brandgans. Van de roofvogels valt bruine kiekendief het meest op. Dus waar wacht je op? Ga op ontdekking en spot ze allemaal!

Boerderijvakantie in De Deelen

In Friesland, vind je de 240 jaar oude boerderij Hoeve Meskenwier. Omringd door het riviertje de Boarn is dit de ideale uitvalsbasis om Friesland ook eens vanaf het water te ontdekken. Vanuit de tenten kun je wel 2 kilometer ver uitkijken over de weilanden en loop je zo naar het riviertje waar je direct toegang hebt tot de Friese Meren. De boerderij ligt vlakbij Nationaal Park De Alde Faenen en natuurgebied De Deelen.  De allerjongste kalveren staan ‘’s zomers traditioneel aan een pen in het gras rondom de boerderij. Natuurlijk mogen de gasten van het BoerenBed een handje meehelpen! Door de gunstige locatie met toegang tot de Friese meren, kan er naast een (zeil)boottocht ook perfect worden gezwommen, een hengel worden uitgeworpen of een tocht worden gemaakt met de kano. Vanaf Hoeve Meskenwier zijn ook de Waddeneilanden goed te bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Ameland?

Luxe kamperen midden in de natuur van De Deelen

Modern kamperen via het BoerenBed vindt in de Kop van Overijssel plaats op een boerderij waar nog volop gewerkt wordt. Zo kun je tijdens een aangename familievakantie kennismaken met de dagelijkse arbeid van de boer. Je tent bevindt zich altijd in een natuurgebied of op een van de landgoederen die beheert worden door Natuurmonumenten. De combinatie van natuurschoon én het boerenleven vormt een sterke basis voor een fijne vakantie!

Kamperen bij de boer in De Deelen

Een vakantie waar jong en oud nog jaren over napraten? Bij het BoerenBed beleef je een heerlijke tijd op de boerderij. Kom luxe kamperen en ontdek wat glamping is. Bij het BoerenBed overnacht je op een van onze werkende boerderijen!

Glamping Nederland

Kies vandaag nog je favoriete vakantiebestemming in Nederland, die je naar keuze direct online kunt boeken bij het BoerenBed!

Nieuwsbrief