Glamping bij het BoerenBed in De Deelen!

Geniet van de oase aan rust, ruimte en natuur in de De Deelen. Deze regio ligt in het noordwesten van de provincie Friesland. Nergens in Friesland zijn de verveningen zo duidelijk zichtbaar in het landschap als in het gebied tussen Heerenveen en Akkrum.

Ontdek De Deelen via een luxe kampeervakantie bij het BoerenBed!

Hier, in het zogenaamde Lage Midden van de provincie, ligt het natuurgebied De Deelen. Staatsbosbeheer heeft door het 500 hectare grote natuurgebied twee wandelroutes uitgezet van 1,5 en 3,5 km. Dit is een écht walhalla voor de vogelaar, het maakt namelijk deel uit van het door Europa beschermde natuurnetwerk Natura 2000. Onder de soorten zijn de roerdomp en de purperreiger broedvogels en de grote zilverreiger. In het riet broeden tevens de snor, rietzanger, grote karekiet en zwarte stern. Daarnaast is dit gebied mede aangewezen voor sommige van de vele soorten eendvogels zoals het nonnetje, de smient en de slobeend. En in de winter komen vele ganzen op bezoek zoals: de grauwe gans, kolgans en brandgans. Van de roofvogels valt bruine kiekendief het meest op. Dus waar wacht je op? Ga op ontdekking en spot ze allemaal!

Boerderijvakantie in De Deelen

In Friesland, vind je de 240 jaar oude boerderij Hoeve Meskenwier. Omringd door het riviertje de Boarn is dit de ideale uitvalsbasis om Friesland ook eens vanaf het water te ontdekken. Vanuit de tenten kun je wel 2 kilometer ver uitkijken over de weilanden en loop je zo naar het riviertje waar je direct toegang hebt tot de Friese Meren. De boerderij ligt vlakbij Nationaal Park De Alde Faenen en natuurgebied De Deelen.  De allerjongste kalveren staan ‘’s zomers traditioneel aan een pen in het gras rondom de boerderij. Natuurlijk mogen de gasten van het BoerenBed een handje meehelpen! Door de gunstige locatie met toegang tot de Friese meren, kan er naast een (zeil)boottocht ook perfect worden gezwommen, een hengel worden uitgeworpen of een tocht worden gemaakt met de kano. Vanaf Hoeve Meskenwier zijn ook de Waddeneilanden goed te bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Ameland?

Nieuwsbrief