Cultuur in Friesland. Ontdek de lokale cultuur van Friesland en bekijk onze tips voor een leuk dagje uit met de hele familie.

Stichting De Schierstins

Het enige torenkasteel van Noord-Nederland, historisch en cultureel centrum.

Haadstrjitte 1, 9269 SW Feanwâlden
0511-472937
www.schierstins.nl

Museum it Tsjiispakhús

Ald hiem 2
8731BR Wommels
0515-331408

Bezoekerscentrum 'Terp Hegebeintum'

Aan de voet van de terp van Hegebeintum ligt het Bezoekerscentrum. Hier zijn toegangskaarten verkrijgbaar voor de rondleidingen naar de 12e eeuwse Romaanse kerk. Ook is er het Archeologische steunpunt gevestigd. Er is een Toeristisch Informatie Punt (TIP) met voornamelijk informatie over de gehele regio verkrijgbaar. Samen zorgen ze voor uitgebreide toeristische informatie. Irischeques (VVV-bonnen) zijn verkrijgbaar en er is een ruim aanbod aan souvenirs. In het petit-restaurant of op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje en heeft u een prachtig uitzicht op het typische Friese landschap.

https://hegebeintum.info/home
Tel:+31(0)518 411783

Nieuws 2018

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa! Een jaar lang laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren. Er worden verschillende activiteiten, optredens en tentoonstellingen georganiseerd in- en rondom Leeuwarden. Zie hier het volledige programma: www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/agenda

Nieuwsbrief