Wilbrinkbos

Een bijzonder stukje natuur in de Veluwe is het Wilbrinkbos bij Voorthuizen. Het bos wordt ook wel het heuveltjesbos genoemd. Het bijzondere aan dit bos is de karakteristieke sfeer die er hangt. Als je over de smalle bospaadjes loopt waan je je tussen oude grillige bomen vol inscripties. Eeuwenoude metersdikke stammen staan stevig op de heuvels. Je waant je soms in een film. Zeker een bezoekje waard.

Ambacht en speelgoedmuseum

Dit museum neemt je mee terug in de tijd. Ervaar hoe de mensen leefden toen er nog geen elektriciteit was. In dit museum zijn nog heel veel oude ambachten en winkeltjes te vinden. Er is ook veel speelgoed van toen te vinden. Een leuk middagje uit voor de kids, zeker om met opa en oma naartoe op stap te gaan.

Elburg

Een leuk tripje tijdens de vakantie op de Veluwe is een tripje naar Elburg. Dit pittoreske dorpje was vroeger een vissers-, en handelsdorpje dat aan de Zuiderzee gelegen lag. Dit oude vestingstadje ademt nog steeds de sfeer van de middeleeuwen. Het stadje ligt tussen eeuwenoude wallen. Het mooiste is wel de Vischpoort. Je kunt ook een zeiltocht maken met in een originele botter.

Activiteiten op de Veluwe

Het aantal activiteiten op de veluwe is groot. Voor jong en oud is er veel te beleven op de Veluwe tijdens een glamping vakantie bij Het BoerenBed. Zeker voor gezinnen is er veel te doen. Zo zijn er de activiteiten in de natuur, parken op de Veluwe. Maar ook wateractiviteiten op het Veluwemeer. Zijn de kids avontuurlijker? Dan kunnen ze lekker ravotten in het klimbos.

Naast deze natuuractiviteiten is het attractiepark Julianatoren in de buurt. Dit pretpark is geschikt voor jonge en wat oudere kinderen. Ze hebben 60 attracties en zijn iedere dag geopend. Julianatoren ligt bij Apeldoorn.

Andere leuke dagjes uit met de kinderen zijn boerengolf en klootschieten. Ook kun je het klompenpad doen. Hierbij gaan de klompen aan en ga je op pad op het erf van boer Arend.

Nieuwsbrief