La Ferme de la Moricière

, ,

De boerderij La Ferme de la Moricière

La Ferme de la Moricière is gelegen in de nabije omgeving van de Mont Saint Michel. Het ligt op slechts 3,5 uur reizen met de auto of trein uit Parijs en het dichtstbijzijnde station is Granville. La Ferme de la Moricière ligt op“Balcon de la Baie”, één van de zeven heuvels van Sartilly.

Kamperen op de boerderij in Normandië

La Ferme de la Moricière, een traditionele biologische boerderij, is aan het zicht onttrokken en bevindt zich in de schaduw van zijn monumentale hagen. De koeien Marguerite, Lolita, Mylènefarm en Nectarine geven alleen melk om hun eigen kalveren te voeren. Op de boerderij worden tegenwoordig verschillende planten gekweekt, zoals tarwe en boekweit voor pannenkoekenmeel en hennep voor desserts (ja, echt waar!). Yves en Sylvie bieden verschillende leuke activiteiten rond de broodoven, fietstochten etc.

Leuke dingen om te doen vlakbij de Mont Saint Michel

Zin in een dagje uit? Bezoek dan de stranden, de Kanaaleilanden, Mont Saint Michel, de dorpsmarkten, Bayeux of de leuke stad Saint-Malo. Een bezoek aan Mont-Saint-Michel (top: vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag) neemt je mee naar een andere wereld! Proef de sfeer van de baai van Mont-Saint-Michel door middel van een bezoek aan een van de dorpen aan de Normandische kust: Saint Léonard, Genêts, Dragey Ronthon en de beschermde wilde duinen: de Saint Jean le Thomas. Een andere manier is om de baai van binnenuit te ontdekken door een wandeling te maken met boerin Sylvie (gids voor het oversteken van de baai, een soort wadlopen!) lekker op jullie blote voeten, luisterend naar de verhalen en legendes die Sylvie jullie zal vertellen. Aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met Sylvie als jullie deze (betaalde) wandeling vooraf willen reserveren.

boerderij moriciere plattegrond

Vandaag de dag bevindt de boerderij zich op een locatie die behoort tot het UNESCO werelderfgoed. De Mont Saint Michel en zijn “Baie” waren voor meer dan 1000 jaar een land van lust, toewijding en conflict, waar vele mythes en legendes zijn ontstaan. In de omgeving vind je de prachtige olijfgaarden naast de kustlijn, de befaamde duinen, de kliffen van Champeaux en meerdere zoutwater stranden. Meer dan genoeg te doen dus!

Accommodatie(s)


Adres La Ferme de la Moricière

La Ferme de la Moricière, wat is er te doen in de omgeving:

De gastfamilie

Yves en Sylvie Guillard

Vandaag de dag runnen we traditiegetrouw een biologische melkveeboerderij met een kudde Normandische koeien en hun kalveren, samen met varkens, kippen en geiten.

La Ferme de la Moricière, wat vinden onze gasten?

La Ferme de la Moricière, soortgelijke locaties:

Nieuwsbrief