Chat with us, powered by LiveChat
Heeft u een vraag? Bel ons:

Domaine de Saint-Christophe

, ,
Nieuw
Gemiddelde Gastenwaardering

Informatie

De boerderij:

Gelegen aan rivier de Meuse, op een heuvel en omgeven door bossen vinden we het Saint-Christophe. Dit prachtige Franse landschap vind je op drie en een half uur rijden van Maastricht. In 2003 werd de familie Priester verliefd op een klooster dat dateert uit het jaar 707. Ooit werd het klooster opgericht door graaf Wulfroade en zijn vrouw Adelsinde als ode aan de aartsengel Michaël. Net als hen leeft de boerenfamilie een heerlijk leventje puur en heerlijk met de dieren. Deze heilige plaats werd ooit bewoond door de Kelten die hun mooie archeologische sporen hebben nagelaten.

Activiteiten op de boerderij:

De familie werkt al jaren lang om de droom te realiseren: het fokken van raspaarden. Naast het fokken worden de paarden ook getraind en elk jaar zijn er natuurlijk ook weer schattige nieuwe veulentjes. Je kunt hier heerlijk paardrijden, en er kunnen zelfs prachtige tochten door de natuur gemaakt worden! Dus vergeet je rijlaarzen niet in te pakken! Toch mogen de andere dieren niet vergeten worden, zoals de huisdieren (katten en honden) en de wilde dieren uit het bos. Met een beetje geluk kom je misschien wel een hert of ander fascinerend wild dier tegen! Op de boerderij zelf bevindt zich een eigen restaurant waar je heerlijk kunt dineren: Table d’Hôte “De Oude Deel”. Tot twee jaar geleden was dit een oude schuur, de thuisbasis van de paarden! Het heeft dan ook behoorlijk wat werk gekost om deze ruimte te realiseren: er zijn meerdere ramen en deuren in de stal gemaakt maar de mooie oude deuren van het klooster zijn bewaard gebleven, je kunt ze nog steeds aan de buitenkant zien. De voorgerechten  en desserts worden aan tafel geserveerd en de hoofdgerechten mogen jullie zelf opscheppen aan het buffet, dus neem lekker zoveel als je wilt! Voor de kinderen zijn er bordspelletjes, kleurboeken en kinderstoelen. De hond is ook welkom, mits hij of zij zichzelf niet helpt aan het buffet! Na het eten kunnen jullie over het mooie landschap naar je tent te lopen, genietend van de sterrennacht..

Ontdek de omgeving:

In de buurt van de boerderij zijn er tal van mogelijkheden om de streek te ontdekken. Het landgoed is gelegen op een berg omringd door bos, ideaal voor lange wandelingen. Een uitstapje naar la Butte de Montsec op 5km afstand is zeker de moeite waard! Vanaf hier heb je een prachtig 360 graden panoramisch uitzicht. Met helder weer kun je hier tot wel 30km ver kijken. Maar je kunt er ook voor kiezen om een mountainbiketocht te maken. Of wat dacht je van een bezoek aan Lac de Madine? Dit prachtige meer ligt op slechts 10 minuten rijden van de boerderij. Hier kan je o.a. zwemmen, zeilen, surfen en roeien. Gegarandeerd urenlang waterpret! Daarom is deze boerderij is verder uitermate geschikt voor teambuilding activiteiten met collega’s of een vriendengroep, informeer hier naar via onze Klantenservice.

Accommodaties

Het BoerenBed

Adres Domaine de Saint-Christophe

, ,

De gastfamilie

Christophe
Savine en Pieter Priester

We wonen samen met onze prachtige zwarte Friese paarden met gouden karakter. Jullie zijn van harte welkom om te komen genieten van de schoonheid van deze plek en het bijbehorende leventje, het is een onvergetelijke ervaring!

Domaine de Saint-Christophe, soortgelijke locaties:

Nieuwsbrief