Lente op de boerderij

pasen eitjes rapenDe bloemetjes komen langzaam maar zeker uit de grond en de lente hangt in de lucht. Dan weet je dat het voorjaar begint! De boer is druk bezig, de koeien gaan naar buiten en de tentdeuren weer open. De natuur heeft ook niet stilgestaan, in het voorjaar is er namelijk een ware babyboom op de boerderij. Heb jij wel eens gevoeld hoe zacht de vacht een pasgeboren lammetje is, gezien hoe babykonijntjes dicht tegen elkaar aankruipen in het nest of hoe een kalfje zichzelf voor de eerste keer op zijn onzekere pootjes hijst? Ben je klaar voor zoveel schattigs?

Babyboom tijdens je familievakantie

Op alle boerderijen verdubbelen de erfbewoners met vele dieren. Iedere boerderij heeft zo zijn eigen specialiteiten maar een paar van de onderstaande dieren kom je er altijd wel tegen. Op de meeste boerderijen kom je vooral koeien en kalfjes tegen, wie weet maak je tijdens je verblijf zelfs een geboorte mee van zo´n kleine. Wist je dat je een kalfje gewoon op je vingers kan laten sabbelen omdat je de ondertandjes niet voelt, aangezien hun tong eroverheen valt. Met deze tandjes kunnen ze al oefenen met gras eten!

Kamperen bij de boer

Op een geitenboerderij (bijvoorbeeld bij De Groene Hoeve)moet je niet schrikken als je ’s ochtends wakker wordt van de geiten die na het melken vrolijk de wei in stormen. Een geit is echt een gezelligheidsdier, als er eentje alleen is gaat zij luid mekkeren. In de Waddengebieden staan honderden schapen en met zoveel schapen zijn er in de lente veel lieve wollige lammetjes. De lammetjes krijgen bijna allemaal de fles, die fles moet je stevig vasthouden. Heb jij zoveel spierballen? Boek dan snel bij De Zeekraal!

Boek hier je BoerenBed vakantie in de lente

Nieuwsbrief