Luxe kampeervakantie op Corsica

Het prachtige eiland Corsica bestaat uit boomgaarden, vlaktes en heuvels waar vee, geiten en schapen grazen. Daarnaast heeft het paradijselijke stranden, meren, baaien en adembenemende natuurlijke watervallen. Vanaf nu kunnen jullie dit eiland van schoonheid ontdekken door te verblijven bij Figari Corsica, in het zuiden van Corsica. Deze locatie ligt aan de rand van de bergen, in de buurt van de Bouches de Bonifacio en de stranden.

Ontdek het zuiden van Corsica tijdens een glamping vakantie bij het BoerenBed!

Cape Pertusato
Cape Pertusato markeert het meest zuidelijk puntje van Corsica. Het is een hoog kalksteenplateau, op 5 km ten zuidoosten van de stad Bonifacio. De kaap biedt een geweldig panorama, het voelt net alsof je aan het einde van de wereld staat! Tevens heb je vanaf Cape Pertusato uitzicht op de archipel van de Lavezzi eilanden: deze 23 eilanden liggen in een turquoise en smaragdgroene zee, één van de mooiste baaien van Zuid-Corsica.

Natuurreservaat Bouches de Bonifacio

Bouches de Bonifacio is het grootste natuurreservaat van dit Franse eiland. Het beschikt over kalkrotsen en granieten kliffen, onderwater flora en fauna en uitzonderlijke vogels! Ook de trap van de koning van Aragon is een múst om te bezoeken. Vanaf de trappen hebben jullie een prachtig uitzicht op Bonifacio. Deze middeleeuwse stad biedt een adembenemend uitzicht op de zee. Ten westen van Bonifacio ligt de Fenu-la-Trinité. Deze prachtige massieve rotswand domineert de kerk van de Trinity Hermitage, een echte oase van rust. En voor de liefhebbers: er zijn vele mooie wandelpaden ontwikkeld om het reservaat per voet te ontdekken!

Corsicaanse specialiteiten

Neem de tijd om de wijnen van Figari en Porto Vecchio te proeven, uiteraard gecombineerd met lokale kaasjes. En voor de kinderen is er traditioneel Corsicaans snoep en heerlijke zoete taarten, donuts, nicci of pulenda. Als jullie al deze producten willen komen ontdekken, adviseren wij jullie uit om een ​​kijkje te nemen in de Guide des Sens, een gids met alle lokale producenten waarvan Figari Corsica deel uitmaakt.

Archeologische vindplaatsen

Zuid-Corsica biedt veel interessante archeologische opgravingen. We raden jullie aan de prehistorische vindplaatsen van Cauria te bezoeken, in de schaduw van olijfbomen. Ontdek Rinaghui, een plek vergelijkbaar met de Stonehenge. Of bezoek Filitosa, een archeologische vindplaats in de gemeente Sollacaro in het zuiden van Corsica, die bewoond was van het einde van het neolithicum tot de Romeinse tijd. Het is enige plek op het eiland waar de megalithische menhir-standbeelden en Torreaanse torens samen voorkomen. Tenslotte moeten jullie de archeologische vindplaatsen Cucuruzzu en Capula bezoeken, die dateren uit de bronstijd.

Familievakantie in het hart van een Mediterraans droomlandschap

Als je van wandelen houdt, volg dan de bewegwijzerde paden die leiden naar de spectaculaire Col de Bavella: een bergpas op een hoogte van 1218 meter! Daarnaast wordt het zuiden van Corsica gewaardeerd voor zijn beroemde stranden, zoals de Rondinara. Tevens biedt deze regio ook ravijnen, schiereilanden en natuurlijke zwembaden die je kunt ontdekken tijdens lange wandelingen. Tenslotte raden we jullie aan om de Porto Golf te bezoeken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, evenals de Golf van Girolata en het Scandola reservaat. Zoals je kunt lezen, zijn er veel manieren om de schoonheid van Zuid-Corsice te ontdekken.

Boek dus nu jullie verblijf bij Figari Corsica en geniet van een vakantie in deze ongekende regio!

Nieuwsbrief