Glamping vakantie in La Vendée

La Vendée, in de provincie Pays de la Loire, staat bekend om zijn badplaatsen en de lange zandstranden die zich uitstrekken langs de Atlantische kust. Daarnaast zijn er ook twee prachtige eilanden, een indrukwekkend architecturaal erfgoed én biedt deze regio wereldwijd bekende evenementen en nationale parken. Daarnaast ben je vanaf onze locatie La Flocellière in de Vendée in ongeveer tien autominuten bij het beroemde pretpark Puy du Fou!

Leuke dingen om te doen in La Vendée tijdens je luxe kampeervakantie

De stad Napoleon
La Roche-sur-Yon is opgericht in 1804. De vijfhoek en de verdeling ervan in vier districten rond het centrale plein, is te wijten aan Napoleon. Deze stad staat vol met historische gebouwen uit de tijd van Napoleon: de kerk van St. Louis, het theater, en nog veel meer. Voor liefhebbers van geschiedenis, raden wij jullie aan de "Route Napoleon" (voorgesteld door de VVV) te ontdekken. Daarnaast is er een chocolademuseum, waar je mag proeven van de verschillende lekkernijen, moeten we nog meer zeggen?

Natuurpark Marais Poitevin
Het nationale natuurpark Marais Poitevin ligt in het zuiden van de Vendée en bevat een van de grootste moerassen van Europa! We raden jullie aan de wateren van het moeras te verkennen via een van de aangeboden boottochten ter plekke.

Les Sables-d'Olonne
Deze badplaats is onder andere erg populair vanwege haar mooie stranden en havens. Je herkent het stadscentrum, inclusief het eiland Penotte, direct aan de mozaïeken schelpenkunst die de muren sieren. Tevens is deze stad beroemd omdat het elke vier jaar de beroemde race van de Vendée Globe organiseert, super leuk om een keer mee te maken!

De Vendean eilanden
Ontdek de prachtige landschappen van het eiland Yeu! Bewonder de kliffen, en bezoek het oude kasteel. Het eiland is alleen per boot bereikbaar vanuit de havens van Fromentine en Sint-Gillis. Of bezoek het eiland Noirmoutier, ook wel Mimosa eiland genoemd, een paradijs voor natuurliefhebbers! Het eiland heeft prachtige en lange stranden, van Barbâtre tot Guérinière loopt er wel 7 kilometer aan kustlijn, waar je lange wandelingen kunt maken en meerdere watersporten kunt beoefenen.

Genieten van culinaire specialiteiten tijdens je familievakantie in La Vendée

De Vendee staat bekend om haar heerlijke verse zeevruchten, dus waarom proberen jullie niet de heerlijke Vendée-Atlantische oesters, mosselen L'Aiguillon-sur-Mer, sardines van Saint-Gilles-Croix-de-Vie, garnalen of ansjovis? Daarnaast zijn de Vendée ham, brioche en "Préfou" ook échte lokale specialiteiten uit de regio.

Dus.. adem de frisse lucht in van de regio Vendée, en bezoek onze locatie Flocellière Vendée!

Nieuwsbrief