Glamping vakantie vlakbij de stranden van Normandië

Ferme de la Folivraie, in Louvière, ligt op slechts 2 km van het beroemde strand Omaha. De omgeving is perfect voor liefhebbers van geschiedenis en natuur. In Colleville-sur-Mer, op slechts 12 minuten rijden, bevindt zich de beroemde Amerikaanse begraafplaats ter ere van de gevallen soldaten tijdens de Slag om Normandië. Iets verder vind je het D-Day Landing Museum in Arromanche, evenals het Museum van de Slag om Normandië in Bayeux. En langs de stranden van Normandië vind je meerdere oorlogsmonumenten en musea ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Tenslotte is er het Caen Memorial, het meest bezochte museum in Frankrijk buiten Île-de-France. Het maakt deel uit van het International Network of Museums for Peace, een zeer compleet museum dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, D-Day en Berlijn tijdens de Koude Oorlog omschrijft.

Familievakantie tussen land en zee: de stranden van Normandië

Geniet van de prachtige stranden van Normandië: Saint-Laurent-sur-Mer, Courseulles-sur-Mer en Ouistreham, maar ook de kustplaatsen van Cabourg, Deauville en Honfleur. In Deauville wordt jaarlijks het American Film Festival wordt gehouden. Daarnaast is Honfleur ook beroemd, omdat het vele malen is op doek is vastgelegd door artiesten als Claude Monet of Gustave Courbet.

Steden vlakbij de landingsstranden van Normandië

In het binnenland worden de steden Caen, Falaise en Bayeux gekenmerkt door geschiedenis. Zoals je misschien al weet is de helft van de stad Caen verwoest door bombardementen. Maar de twee abdijen voor mannen en vrouwen van de elfde eeuw zijn bewaard gebleven. Deze stad met de bijnaam "de stad met honderd torens" was ook de stad van Willem de Veroveraar. Deze laatste stichtte omstreeks 1060 het Château de Caen, een van de grootste kastelen van Europa! Binnen in dit kasteel vind je het Museum van Normandië. Ook wordt elk jaar wordt op het kasteelterrein een middeleeuws banket georganiseerd. Tegenwoordig is de stad Caen een zeer dynamische culturele studentenstad. Neem vooral de tijd om de abdijen, het kasteel en het stadhuis te bezoeken, een wandeling te maken langs de pittoreske straatjes van het stadscentrum en te wat eten in een van de gezellige restaurantjes!

Nieuwsbrief