Ontdek de regio Orne tijdens een glamping vakantie op de boerderij

Orne, in de provincie Normandië, heeft een zeer rijk karakter. Bezoek de uitgestrekte wijngaarden, glooiende heuvels en bossen van de Pays d'Auge, ontdek de bergen van de Suisse Normande of slenter op je gemak door het Pays du Bocage. Orne ligt in het hart van "Zwitsers Normandië," aan de overkant van Calvados.

Familievakantie in Orne: wandelen, paardrijden en wellness!

Ontdek 'Le Haras du Pin': een domein uit de 19e eeuw, wat meer als 1.100 hectare omvat. Met de bijnaam de "Versailles voor het Paard", is deze stoeterij nu een belangrijke toeristische attractie met o.a. rondleidingen, shows, demonstraties, tentoonstellingen en sportwedstrijden. Dieper in het hart van deze regio vind je Roche d'Oëtre, een natuurlijke uitkijkpost en tevens thuisbasis van vele zeldzame dier- en plantensoorten. Vanaf de top van de 118 meter kijkt het uit over de natuurlijke kloven van het Rouvre gebeid. Hier worden meerdere activiteiten aangeboden, zoals wandel- en oriëntatiepaden, een parcours voor mountainbikes, een acrobatisch park en mogelijkheden om paard te rijden. Daarnaast moeten jullie zeker een bezoekje brengen aan het kuuroord en wellness Bagnoles de l'Orne, in het hart van het Andaines-woud. Een bron van ontspanning en welzijn! Rondom dit domein kunnen jullie tevens "Nordic Walken", golfen, wandelen en wederom: paardrijden!

Ervaar de gastronomie van Orne en proef de lokale specialiteiten

Wisten jullie dat Orne de geboorteplaats is van de beroemde Camembert kaas? Vergeet dus niet om deze unieke, geurige en zalvende kaas te proeven! Bezoek  Maison du Camembert, een boerderij uit de dertiende eeuw die het verhaal van de camembert vertelt, en proef de verschillende soorten kaasjes! Verder is Orne ook de geboorteplaats van de Biscuiterie de l'Abbaye: een nationaal bekende koekjesfabriek. Tijdens dit bezoek leer je meer over de geschiedenis van dit familiebedrijf (en het biedt dé kans om de heerlijke verschillende koekjes te proeven!). Een ander essentieel gastronomisch hoogtepunt van Orne: de Poiré! Deze perenwijn wordt gemaakt in deze regio, in de stad Domfront om precies te zijn. De producenten verwelkomen jullie graag voor een rondleiding en laten jullie deze heerlijke lokale specialiteit proeven!

Momenteel hebben wij helaas geen locaties in deze regio.

Nieuwsbrief