Glamping in Occitanië: een geweldige vakantiebestemming in de Pyreneeën!

Occitanië is de op-een-na-grootste regio van Frankrijk. Tijdens jullie familievakantie hebben jullie de keuze tussen het strand aan de Middellandse Zee, de Pyreneeën, de steden Toulouse en Montpellier en tenslotte: het platteland met prachtige dorpen en uitgestrekte landschappen. En, voor liefhebbers van biodiversiteit, bijna de helft van Occitanië bestaat uit beschermde natuurgebieden!

Boek een familievakantie in Occitanië en ontdek deze prachtige regio

Met zijn regionale en nationale natuurparken, natuurreservaten en ruim 200 beschermde natuurgebieden, is Occitanië de ideale regio voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Bewonder het spectaculaire contrast van enorme kalkstenen rotswanden met de Gorges du Tarn in het regionale natuurpark Grands Causses. Of bezoek het regionale natuurpark Aubrac, of Haut-Languedoc, waar je in de verte de Middellandse Zee kunt zien!

Luxe kamperen op de boerderij in Occitanië

Ontdek de charme van de steden, de vissershavens en kuststeden. Bezoek must-sees als de middeleeuwse stad Aigues-Mortes en de eerste haven van het koninkrijk van Frankrijk: de Grande Motte. Met zijn avant-garde architectuur, is deze stad uniek in Europa, en de Cap d'Agde met het Canal du Midi geklasseerd werelderfgoed van UNESCO. Lastige keuze? Bezoek dan Collioure in Côte Vermeille! Deze stad, tussen bergen en zee, is omgeven door wijngaarden en kijkt uit over de Pyreneeën.

Unieke dorpen en karaktervolle steden in Occitanië

Veel dorpen met de vermelding "De mooiste dorpen van Frankrijk" zijn in Occitanië. Maak een omweg naar Loubressac, Minerva, Carennac of bijvoorbeeld Conques. Ontdek de rijke steden Nîmes, Lodève en Uzès, of slenter door Alès, Ordan Larroque en Albi. Occitanië heeft ook grote steden zoals Toulouse (1u30 van La Ferme du Hitton Gers) en Montpellier. Bewonder het stadhuis van Toulouse, bewonder het Charles-de-Gaulle plein of maak een wandeling aan de oevers van de Garonne rivier. Bezoek één van de grootste romaanse basilieken die in Europa bewaard zijn gebleven: de Saint-Sernin. Of ontdek in Montpellier het historische centrum, de kathedraal Saint-Pierre en bezoek het prachtige museum voor schone kunsten: het Fabre-museum. Als laatste tippen wij de steden Carcassonne en de middeleeuwse stad Ariège met vele prachtige kastelen..

Neem dus zeker de tijd om te genieten van deze prachtige regio tijdens jullie vakantie op La Ferme du Hitton Gers!

Nieuwsbrief