Glamping vlakbij de Mont-Saint-Michel

Tussen Normandië en Bretagne, gelegen op 3,5 uur van Parijs, ligt de Mont-Saint-Michel. Dit rotsachtige eiland met zijn voeten in het water, is een van de meest populaire toeristische plekken in Normandië. Het eilandje en de baai staan ​​op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Mont-Saint-Michel is duidelijk zichtbaar vanaf onze glamping boerderij Ferme de la Moricière, dat betekent dus 's ochtends wakker worden en op je eigen terras uitkijken naar deze magnifieke plek!

Familievakantie tips voor de Mont-Saint-Michel

De baai van Mont-Saint-Michel is het toneel van de grootste getijden in continentaal Europa. Het oversteken van de baai van Mont-Saint-Michel is een unieke ervaring die we jullie aanraden om te gaan beleven (begeleid door een lokale gids). Boerin Sylvie, die la Ferme de la Moricière leidt, is ook een gids voor de baai. Ze zal je met liefde de ongelooflijke fauna en flora laten ontdekken, je de verhalen en legendes vertellen en heNt drijfzand laten zien! Vanaf de Ferme de la Moricière ben je in slechts twintig minuten bij het strand. Neem bijvoorbeeld de tijd om te ontspannen op de stranden van Jullouville of Saint-Pair-sur-Mer. Verder is de stad en badplaats Granville is ook een bezoekje waard. Wandel over de haven, bezoek de hoge stad op het schiereiland aan de rand van een klif of bezoek het Christian Dior Museum en bezoek de prachtige Engelse tuin!

De abdij van Mont Saint Michel

Dit uitzonderlijke historische monument was ooit een bedevaartsoord. De abdij van Mont-Saint-Michel heeft zowel religieuze, als militaire architectuur, stammend uit de Middeleeuwen. Het hele jaar door vinden er verschillende activiteiten en concerten plaats. En in de zomer worden nachtwandelingen georganiseerd in het hart van de abdij. Binnen de "Mont" vind je de Grande Rue met zijn musea, winkels en architectuur uit de vijftiende en zestiende eeuw. Tevens bevindt zich er een parochiekerk uit dezelfde periode. Maar het ultieme hoogtepunt zijn de 350 treden van de Grand Degré: het biedt een compleet panorama van middeleeuwse architectuur van de XI e tot de XVI de eeuw!

Nieuwsbrief