Glamping op de boerderij in de Gers!

De Gers is een regio gekenmerkt door de Cadetten van Gascogne waaronder d'Artagnan! Dit regio, halverwege de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, in het hart van het departement Occitanië, bevat vele charmante dorpjes. Vele van deze zijn geclassificeerd als "mooiste dorpen van Frankrijk": het dorp Romieu, het dorp Sarrant, de stad Montreal-du-Gers met zijn landhuis gesticht in 1255, het dorp Larressingle (het kleinste versterkte dorp in Frankrijk) ), het dorp Lavardens en het ongelooflijke cirkelvormige dorp Fourgès. Je kunt nu deze prachtige regio ontdekken door te verblijven op onze nieuwe boerderij La Ferme du Hitton Gers!

Ontdek de Gers tijdens jullie volgende luxe kampeervakantie

Tijdens jullie familievakantie in de regio Gers kunnen jullie kastelen, abdijen, wijngaarden, bastides en karakteristieke dorpen bezoeken. Het VVV-kantoor in de Gers biedt vele mogelijkheden voor activiteiten in het gehele departement. Bezoek ook zeker een van de vele markten in de Gers! Lokale boeren verkopen hier hun producten: fruit, groenten, kaas, honing of landwijn. Smakelijke, eerlijke en verse producten die je zó op het fornuis in je tent kunt bereiden wanneer jullie terugkeren naar de boerderij. En dan de wijn in de Gers.. Verrukkelijk! De wijnen van Gers en Gascogne zijn een integraal onderdeel van de gastronomie. Onze tips: de wijnen Côtes de Gascogne, het Floc van Gascogne of de wijnen van Saint Mont. Vergeet bovendien de beroemde brandewijn niet, ruim 700 jaar oud: de welbekende Armagnac. Naast de lokale markten en wijn worden er tevens regelmatig festivals, fairs en culturele bijeenkomsten georganiseerd in de regio. Vraag bij het VVV-kantoor om advies.

Luxe camping vakantie bij de boer in Frankrijk

Auch, de hoofdstad van de regio Gers, is perfect voor wandelingen met familie of vrienden. Maak een wandeling door de Ortholan Garden en bereik vervolgens het historische centrum van de bovenstad, door de monumentale trap (gedomineerd door het standbeeld van musketier D'Artagnan) te beklimmen. Daarnaast is het dorp Castelnau-Barbarens, met in het midden een kasteel gesticht in de 11e eeuw, een ware publiekstrekker. Dit dorp is bekend om de 13e-eeuwse toren en de kerk Notre-Dame-de-Pitié, gebouwd op de ruïnes van het oude kasteel. Rondleidingen zijn het hele jaar door beschikbaar voor groepen en individuen (op reservering!)

Boek nu een verblijf La Ferme du Hitton Gers, en ontdek de Gers!

Nieuwsbrief