Glamping in Finistère, Frankrijk

Finistère ontleent zijn naam aan zijn geografische ligging: het betekent "einde van de aarde". Finistère maakt deel uit van Bretagne en is een prachtige regio met uitzonderlijke natuurlijke landschappen. Ontdek deze regio door bij onze glamping boerderij Penquelen Huella te verblijven!

De eilanden en archipels van Finistère

Het eiland Ushant is het grootste eiland van Finistère. Hier kun je onder andere de heerlijke lokale lamsstoofpot (bereid in klei) proberen! Iets dichterbij liggen de eilanden Batz, Molène en Sein, dat je ook vanaf de Pointe du Raz kunt zien. De volledige Glénan archipel bestaat uit maar liefst negen eilanden en veel kleine eilandjes. Deze archipel is perfect voor het beoefenen van nautische activiteiten als bijvoorbeeld zeilen. Je kunt (privé) lessen volgen bij "Glénans", de grootste zeilschool van Europa! Van noord naar zuid, van Cap de la Chèvre tot Pointe de Pen-hir, met het schiereiland Crozon met zijn turquoise water, de geheime baaitjes en gouden zandstranden: Finistère is een paradijs op aarde! Het is daarom ook bestempeld als "Meest bijzondere regio van Bretagne". Mede vanwege zijn uitzonderlijke geologische erfgoed. Daarnaast zijn de stranden van de Virgin Islands in Morgat, een van de mooiste stranden ter wereld(!)

Leuke activiteiten tijdens een familievakantie in Finistère

In het noorden van Finistère vind je het schiereiland van St. Lawrence, met zijn witte zandstranden en turquoise en kraakheldere zeewater. En langs de noordkust kom je vanzelf langs bij Landunvez, dé perfecte plek voor surfers! Iets verder, vind je de duinen Tréompan, die samensmelten in een van de mooiste duinlandschappen van de regio. Daarnaast is Zuid-Finistère zeer bekend bij sporters, vooral Audierne Bay en Bigouden. Maar ook de Pointe de la Torche, waar regelmatig grote wedstrijden worden georganiseerd. Verder ligt in het zuiden ook de Bretonse Rivièra (met de pittoreske plekken Bénodet, Fouesnant-les-Glénan en La Forêt-Fouesnant) met zijn prachtige zandstranden, maar ook de populaire badplaats Concarneau. De ídeale plek voor liefhebbers van nietsdoen! Tenslotte barsten de steden Quimper en Brest van de cultuur en geschiedenis. En voor liefhebbers van geschiedenis en wandelen is Quimperlé de ideale plek voor een mooie wandeling. Bovendien ligt deze stad op slechts een half uur rijden van Penquelen Huella!

Nieuwsbrief