Dordogne

Glamping familievakantie in de Dordogne

Glamping op de boerderij in het zuidwesten van Frankrijk, dat klinkt toch als muziek in de oren? De regio Dordogne, in de province Nouvelle-Aquitaine, staat bekend vanwege de lokale specialiteiten uit de regio zoals foie gras, truffel, walnoten, kastanjes, bessen, slakken, gans, appels en eend.. Dit moet je allemaal eens geprobeerd hebben!

Luxe kamperen in Frankrijk, in de regio Dordogne

Verken de paden van het Natuurpark Perigord Limousin per fiets of per voet. Bewonder in je eigen tempo de uitgestrekte landschappen van de Isle vallei of maak een kanotocht op de rivier de Dordogne. Daarnaast staat de Dordogne ook bekend om haar rijke historische erfgoed. Er zijn meer dan 1000 kastelen, verspreid over het grondgebied van de Périgord: een prachtige groene omgeving. Om er een paar te noemen: Hautefort, Losse of Commarque, Château de Bourdeilles, de kastelen van Jumilhac en Excideuil. Deze majestueuze kastelen, gebouwd tussen de twaalfde en zeventiende eeuw, zullen jullie onderdompelen in de geschiedenis van de Middeleeuwen.

Steden in de Dordogne

Ontdek bijvoorbeeld Brantôme, het Venetië van de Périgord! Of bezoek Belvès, het dorp met 7 torenspitsen. En natuurlijk het prachtige Bergerac, wat wordt begrensd door de rivier de Dordogne en omringd is door prachtige wijngaarden. Tenslotte de hoofdstad van de Périgord: Périgueux. Ontdek haar 2000 jaar oude geschiedenis met de kathedraal Saint-Front, de toren van Vésonne en het Gallisch-Romeins museum Vésunna. In al deze prachtige steden worden regelmatig begeleide rondleidingen georganiseerd, boek deze van tevoren en laat je verleiden door de verhalen van de lokale gidsen!

Klik hier en neem een kijkje bij de prijzen en beschikbaarheid

Nieuwsbrief