Glamping op Corsica

Corsica, ook wel "het eiland van de schoonheid" genoemd, heeft een zonnig klimaat, droomlandschappen, berglandschappen, stranden en nog veel meer! De vijf natuurreservaten van het eiland vormen een natuurlijk erfgoed uit de Middellandse Zee. De kleine dorpjes verspreid over de bergen versterken het authentieke karakter van het eiland. De steden Bastia, Ajaccio en Bonifacio en Porto-Vecchio zijn ook zeker een bezoek waard! De stad Bonifacio, bekend om zijn levendige jachthaven, heeft een prachtige middeleeuwse citadel op een klif! In Ajaccio vinden jullie vele musea, maar ook prachtige kerken en kathedralen. Op 25-30 autominuten van Bonefacio vindt je onze locatie Figari Corsica Collection

Familievakantie op Corsica

Bezoek het schiereiland Cap Corse in het noordoosten van het eiland, de paradijselijke stranden van Agriates, de Calanches de Piana (Werelderfgoed UNESCO) aan de westkust, evenals het Scandola reservaat. Verder naar het zuiden liggen de Spelunca kloof, het bos van Aïtone, het natuurreservaat van Bonifacio en de archipel van de Lavezzi eilanden. In het oosten ligt de imposante Bavella heuvel, de prachtige heuveldorpjes Piedicroce en Morosaglia en de beroemde badplaats Porto-Vecchio. Van noord tot zuid, van oost naar west: dit eiland bestaat uit ontelbare weelderige landschappen! Naast prachtige stranden, charmante dorpjes en rustieke bergen, vind je hier vele lokale producten en smakelijke culinaire specialiteiten. Proef bijvoorbeeld de Corsicaanse vleeswaren: coppa, lonzu, panzetta of figatellu. Of probeer de typische Corsicaanse kazen als Brocciu, Venachese of Calenzana. En ontdek klassiekers als de traditionele Corsicaanse donuts of 'brocciu' gebakjes. En geniet uiteraard van fantastische wijnsoorten!

Luxe kamperen op Corsica!

Figari Corsica Collection ligt in het zuiden van Corsica aan de rand van de bergen in de regio Figari. Jullie gastfamilie Pierre Paul en Santa kweken velden vol met prachtige strobloemen. Daarnaast bezitten ze een zes hectare grote wijngaard! Proef hun eigen wijn en geniet van de lokale lekkernijen. In het zuiden  van het eiland vind je veel kleine baaitjes, rustige stranden, schitterende natuur en bijzondere bezienswaardigheden. In slechts 15 autominuten ben je bij het stadje Porto Vecchio en met 25 minuten bij de majestueuze vestingstad Bonifacio. Voor liefhebbers van het strand ligt Pianotolli op slechts 10 minuten rijden met de auto. Ook is de luchthaven is gemakkelijk en snel te bereiken.

Ontdek onze locatie: Figari Corsica Collection

Nieuwsbrief