Glamping vakantie in de regio Allier!

Willen jullie kamperen in centraal Frankrijk in een unieke glamping accommodatie? Ontdek de dan de regio Allier in Auvergne-Rhône-Alpes door je familievakantie door te brengen in deze regio. Hier kunnen jullie genieten van een verblijf in een volledig uitgeruste tent met alle moderne gemakken, terwijl je de warme sfeer van de camping behoudt. Boek snel je glamping vakantie in Frankrijk!

Luxe kamperen met het hele gezin in Allier

Deze regio kwam vroeger overeen met de provincie Bourbonnais. Het meeste daarvan wordt bedekt door heuvelachtig bosgebied, tot wel 500 meter hoogte! Je vind hier een rijkdom aan woudlandschap. Daarom is de regio Allier perfect om op te voet, te paard of per fiets te ontdekken! En als jullie van geschiedenis en monumenten houden, raden we jullie aan het Lapalissekasteel, het kasteel Bourbon-l'Archambault, het Grand Casino de Vichy en het kasteel Chareil-Cintrat te bezoeken. Tevens vind je veel kerken en abdijen in Allier, zoals de kathedraal van Moulins, de kerk van St. Peter & St. Paul in Souvigny, de kerk van Saint-Menoux en de Abdij van St. Vincent de Chantelle.

Familievakantie op de boerderij in Frankrijk

De stad Saint Désiré ligt te midden van een uniek landschap. Een paar kilometer verderop vind je onder andere de abdij van Noirlac en het kasteel van Culan. Voor degenen die rust en weelde verkiezen, zijn er de pittoreske dorpen Charroux, Hérisson en Souvigny. Zin in meer actie? De echte waaghalzen kunnen bungeejumpen vanaf het Culan-viaduct! Allier is ook de perfecte regio om te vissen, kanoën of roeien. En voor liefhebbers van natuur bevelen we het Arboretum van Balaine, het Park van Bronnen en het Erich Engelbrecht Monumentale Beeldenpark aan.

Steden en gastronomie in Allier

Bezoek Montlucon: een prachtige stad met typische architectuur uit de vijftiende eeuw. Verder zijn steden als Moulin en Vichy de moeite waard om te bezoeken. Het kuuroord Vichy, met zijn art-nouveau- en art-deco-architectuur, en zijn opera, parken en modewinkels - is een must als je naar de regio Allier komt! Tevens presenteert de gastronomie van de Bourbonnais heerlijke kwaliteitsproducten en essentiële specialiteiten: zoals de beroemde aardappeltaart, Charolais vlees, andouillette, wijnen van Saint-Pourçain (AOC) en de beroemde Vichy-pastilles!

Momenteel hebben wij helaas geen locaties in deze regio.

 

Nieuwsbrief