Veelgestelde vragen | Glamping | Familievakantie | BoerenBed

Meest gestelde vragen

Home > Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen over Het BoerenBed? Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wij kunnen alleen in een afwijkende periode komen, van woensdag tot zaterdag, is dat mogelijk?
De tenten kunnen alleen per weekend (vrijdag-maandag), midweek (maandag-vrijdag) of week (vrijdag-vrijdag of maandag-maandag) geboekt worden. Er zijn een aantal boerderijen met flexibele aankomstdata, met een minimale verblijfsduur van twee nachten (zondag is geen aankomstdag). Let op! Rond vaste feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn er vastgestelde afwijkende periodes.

Kunnen wij ook 1 nacht blijven slapen?
Nee, wij bieden verblijven vanaf twee nachten aan.

Is er ruimte voor een campingbedje in de accommodatie?
Ja deze kun je makkelijk plaatsen in de accommodatie. Wij verhuren ook campingbedjes ter plaatse.

Mogen er honden mee?
Op alle Nederlandse boerderijen zijn honden welkom. In het buitenland niet altijd, neem een kijkje bij de specifieke boerderij om te zien of honden welkom zijn. Er mogen maximaal 2 honden per tent komen logeren, en wij rekenen €€ 4,50 per hond per nacht. De hond moet altijd aangelijnd zijn op de boerderij. Bekijk hier alle locaties waar de hond mee kan.

Kunnen we de auto bij de tent zetten?
Er is bij de boerderij een parkeerplaats voor de auto’’s. Vanaf daar kan je met een kruiwagen de bagage naar de tent brengen. Auto’’s zijn op het terrein van Het BoerenBed en bij de tenten niet toegestaan.

Moeten we zelf het bedlinnen meenemen?
In de huursom is per persoon een lakenpakket inbegrepen en een keukenlinnen pakket per tent. Als je een BoerenBed Tent of 10 Persoons Tent hebt geboekt kunnen handdoeken gehuurd worden (€€ 4,50 per set van 2 stuks), bij reservering opgeven, of zelf meenemen. Bij de HeerenBoer Tenten, het Houten Vakantiehuisje en de Twee en Vier Persoons Houten Huisjes krijg je er handdoeken bij. Op elk bed ligt een hoofdkussen en een 1-persoons dekbed, die gevuld zijn met Texelse schapenwol. Je hoeft dus geen eigen slaapzak mee te nemen. Let op! Indien je een kinderbedje bij ons huurt of zelf meeneemt, vergeet dan niet je eigen linnengoed en dekentje hiervoor mee te nemen. *Uitzondering bij Collection locaties: geen bedlinnen, geen eieren, geen Boerderij Toer, geen Pizza Avond en geen boerderijwinkeltje.

Moet ik zelf nog iets meenemen van huis behalve mijn reisbenodigdheden, eten en drinken?
Bij elke boerderij krijg je een startpakketje met theedoeken, kaarsen, theelichtjes, afwasmiddel en 1 rol wc papier. In de BoerenBed keuken vind je verder alles wat je nodig hebt: pannen, mokken, glazen, een fluitketel, borden en bestek. Op elke BoerenBed boerderij is er een boerderijwinkeltje aanwezig voor de laatste boodschapjes, hier kun je de standaard boodschappen vinden als melk, boter, eieren, groenten en fruit, wijn, pasta, olie en koffie. Ook kun je hier vaak extra wc-rollen vinden, en anders is er altijd wel een supermarkt in de buurt van de boerderij.

Wat is er te koop in de boerderijwinkel?
Op elke boerderij is een boerderijwinkel(tje). Omdat er op de boerderij maar tussen de 5 en 10 tenten staan, is het assortiment in de boerderijwinkel ook beperkt. Het assortiment bestaat voornamelijk uit de eerste levensbehoeftes zoals alles voor het ontbijt en een eenvoudige warme maaltijd. Verder ook vruchtensappen, frisdrank, bier en wijn. Wat erbij om te “knabbelen” en zoetigheden voor de kinderen zijn ook in de winkel te vinden. Sommige boerderijwinkels verkopen ook ijs in de zomer. Verder vind je er nog typische streekproducten en handige items die je nodig kunt hebben, zoals tandpasta, shampoo e.d. *Uitzondering bij Collection locaties: geen bedlinnen, geen eieren, geen boerderij toer en geen boerderijwinkeltje.

Ik weet nu nog niet welke extra’’s ik er bij wil boeken. Kan dat ook nog op de boerderij?
Dat is geen enkel probleem, zolang de voorraad strekt. De prijzen zijn hetzelfde. Houd er wel rekening mee dat er op de boerderij bijvoorbeeld maar 1 trekker is om een dag “zelf op pad met trekker en kar” te boeken; of 1 Badhuus of Fryske Familietobbe. Wij raden aan deze extra’’s wel meteen tijdens het reserveren te boeken. Ook als je bijvoorbeeld op de dag van aankomst een boerensoep wilt eten of een ontbijtmandje voor de ochtend na de aankomstdag wilt hebben, dient u dit bij reservering te boeken, zodat de boerin het voor u kan voorbereiden.

Extra personen: Wij zijn met 7 personen, kunnen wij met z’e allen in 1 tent?
De tenten zijn geschikt voor max. 5 personen van 12 jaar en ouder of voor 6 personen, mits daar minstens 2 kinderen jonger dan 12 jaar bij zijn. Dit is omdat de bedstee geschikt is voor of 1 volwassene of voor 2 kinderen jonger dan 12 jaar. Er is namelijk een hoek af bij de bedstee, waardoor de lengte van het matras varieert van 180 tot 200 cm en de breedte is 130 cm. Er mag ook nog 1 baby mee, jonger dan 2 jaar, mits het nog in een kinderbedje slaapt. Extra luchtbedden of matrasjes in de tent leggen is niet toegestaan.

Zijn er op de boerderij ook fietsen te huur?
Op bijna alle boerderijen zijn fietsen te huur: dames- en herenfietsen, kinderfietsen en kinderzitjes voor op de fiets. Dit kan bij het reserveren geboekt worden of ter plaatse, zolang de voorraad strekt.

Vanaf hoe laat mogen we komen?
Je wordt op de dag van aankomst verwacht tussen 16.00 en 18.00 uur. Mocht je later dan 20.00 uur arriveren, wil je dan de boer(in) van te voren telefonisch informeren. Het telefoonnummer (en adres) van de boerderij staat in de informatiebrief die op je persoonlijke pagina gereed staat, zodra het volledige bedrag van de boeking betaald is. Dit is ook belangrijk als je onverhoopt niet op de aangegeven dag aankomt maar pas de volgende dag. Kom je na 21.00 uur ’s avonds aan? Dan ontvangt de boer(in) hiervoor een vergoeding en wordt er €€ 30,- in rekening gebracht. Op de dag van vertrek word je verzocht voor 10.30 uur de tent te verlaten. Indien je de accommodatie niet voor 10.30 uur hebt verlaten, mag de boer(in) €€ 30,- extra in rekening brengen. De tijd tussen 10.30 uur en 16.00 uur heeft de boerin hard nodig om de tenten weer in orde te maken voor de nieuwe gasten. Daarom heeft ze voor 16.00 uur geen tijd om de nieuwe gasten te ontvangen en wegwijs te maken. De boerinnen vragen hiervoor je begrip.

Hoe houden we onze etenswaren koel en vers?
In de tent staat een koelkist. In deze kist zijn BoerenBed koelelementen die uw levensmiddelen koel houden. Als deze koelelementen geen kou meer afgeven, kunt u ze vervangen. In de boerderijwinkel of in de schuur staat een vrieskist waar u de koelelementen kunt omwisselen.

Hoe kunnen we koffiezetten?
Op zij’n BoerenBed’s, opgieten of met een percolator, daar is geen filterzakje voor nodig. Of neem oploskoffie mee; wat je zelf lekkerder vind!

Is het in het voor- en najaar niet te koud?
De houtkachel houdt de tent van binnen goed warm. Wel is het belangrijk om regelmatig het hout bij te vullen! Voor ’’s nachts raden wij aan in die periodes warme pyjama’s mee te nemen en eventueel een extra deken en een kruik voor in bed.

Kan ik mijn mobiele telefoon ergens opladen?
Een van de gedachten achter het concept van Het BoerenBed is het onthaasten en wij hopen natuurlijk dat je je mobiele telefoon zo min mogelijk nodig hebt. Maar als je deze toch moet opladen tijdens je verblijf op de boerderij, dan kan dit in de boerderijwinkel. Vaak is er ook een stopcontact in de doucheruimtes waar je gebruik van kunt maken.

Kan ik op de boerderij paardrijden?
Op veel boerderijen zijn vaak paarden en pony’s aanwezig. Daar mogen meestal de kinderen in overleg met de boer of boerin een rondje mee lopen of op rijden, wel altijd onder begeleiding. Als je echt paard wilt rijden kan dit alleen op een manege. Bij de meeste boerderijen hebben zij hier informatie over. Op sommige boerderijen bestaat ook de mogelijkheid je eigen paard mee te nemen. Je kunt er dan een box of weidegang bij het reserveren bij boeken. Dit moet altijd van te voren geboekt worden.

Moeten we voor vertrek de tent zelf schoonmaken?
Van de gasten wordt verwacht dat bij vertrek:
– Het afval gedeponeerd wordt in de betreffende afvalcontainers
– Het beddengoed van de bedden gehaald is en samen met het keukenlinnen en eventueel gehuurde handdoeken, op de afgesproken plaats wordt gebracht
– De afwas gedaan en opgeborgen is
– Als je meerdere tenten hebt gehuurd, voor bijvoorbeeld een familiereünie, je alle inventaris weer in/bij de juiste tent hebt teruggebracht (bijvoorbeeld servies, bestek, stoelen of picknicktafels)

Is er stromend water in de accommodatie?
In de accommodatie is een keukenblok met koud stromend water. Dit is gewoon leidingwater en dus ook geschikt als drinkwater. De BoerenBed toilet in de tent kan ook gewoon “doorgetrokken” worden. Een warme douche kan je nemen in de aparte doucheruimtes, speciaal voor de BoerenBed gasten aan de buitenkant van de toerderij gebouwd met een eigen ingang. Bekijk hier alle BoerenBed (tent)huisjes.

Mogen we naast de tent van Het BoerenBed een eigen tentje plaatsen of een caravan meenemen?
Het BoerenBed is een bijzonder concept, dat wij zeer koesteren. Het is daarom niet toegestaan een eigen tent of caravan mee te nemen. Op het erf van een BoerenBed boerderij staan ook alleen de tenten van Het BoerenBed

Hoeveel tenten staan er op de boerderij?
Het aantal tenten varieert per boerderij van 5 tot 10 tenten.

Welke extra kosten kom ik tegen bij het boeken?
Je betaalt bij je boeking eenmalig €€ 29,- reserveringskosten.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur een e-mail met je vraag naar info@boerenbed.nl of bel op werkdagen tussen 9:00 t/m 18:00 uur naar 0528 – 229 440. Of stuur ons een berichtje via Facebook of Twitter!

Nieuwsbrief