Volg ons:instagram boerenbedfacebook boerenbed

Heb je nog vragen over het BoerenBed? Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat zijn de maatregelen ten gevolge van COVID-19, voor de Europese boerderijen?

  • Bij aankomst op de boerderij, graag 1 persoon melden bij de boer/ boerin.
  • De pizza avond en de rondleiding over de boerderij zullen worden aangepast. Ter plaatse horen jullie hier meer over.
  • Het boerderijwinkeltje is geopend, graag 1 gezin per keer in de winkel.
  • De tenten zullen zoals gewoonlijk zorgvuldig worden schoongemaakt, momenteel houden wij rekening met de maatregelen i.v.m. COVID-19.
  • Wij adviseren jullie een eigen mondkapje en handgel mee te nemen.
  • Aankomst- en vertrektijden kunnen wijzigen i.v.m. de maatregelen, indien dit het geval is voor jullie verblijf zal de boer tijdig rechtstreeks contact met jullie opnemen.
  • Specifieke maatregelen, verschillend per boerderij, zullen ter plaatse aan jullie worden vermeld.

Wij kunnen alleen in een afwijkende periode komen, van woensdag tot zaterdag, is dat mogelijk?
De aankomst- en vertrek dagen zijn in principe maandag en vrijdag. Maar veel locaties zijn hierin flexibel en veel is mogelijk, indien je op een andere dag wilt aankomen of vertrekken neem dan contact op met onze klantenservice. Rond vaste feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn er vastgestelde afwijkende periodes.

Kunnen wij ook 1 nacht blijven slapen?
Nee, wij bieden verblijven vanaf minimaal twee nachten aan.

Is er ruimte voor een campingbedje in de accommodatie?
Ja deze kun je makkelijk plaatsen in de accommodatie. Maximaal eentje per accommodatie. Wij verhuren ook campingbedjes, graag bij reservering opgeven.

Mogen er honden mee?
Op de meeste Nederlandse boerderijen zijn honden welkom. In het buitenland niet altijd, neem een kijkje bij de specifieke boerderij om te zien of honden welkom zijn. Er mogen maximaal 2 honden per accommodatie komen logeren, toeslag €4,50 per hond per nacht. De hond moet altijd aangelijnd zijn op de boerderij en mag niet alleen in de accommodatie achtergelaten worden. Bekijk hier alle locaties waar honden zijn toegestaan.

Kunnen we de auto bij de accommodatie zetten?
Er is bij de boerderij een parkeerplaats voor de auto’s. Vanaf daar kan je met een kruiwagen de bagage naar de accommodatie brengen. Auto’s zijn op het terrein van het BoerenBed en bij de tenten niet toegestaan.

Moeten we zelf het bedlinnen meenemen?
In de huursom is per persoon een lakenpakket inbegrepen, een handdoekenpakket per persoon en een keukenlinnen pakket per tent. Op elk bed ligt beddengoed, een hoofdkussen en een 1-persoons dekbed, dat gevuld is met schapenwol. Het tweepersoonsbed is opgemaakt, de andere bedden mag je zelf nog opmaken. Je hoeft dus geen eigen slaapzak of bedlinnen mee te nemen. Let op! Indien je een kinderbedje bij ons huurt of zelf meeneemt, vergeet dan niet je eigen linnengoed en dekentje hiervoor mee te nemen.

Moet ik zelf nog iets meenemen van huis behalve mijn reisbenodigdheden, eten en drinken?
Bij elke boerderij krijg je een startpakketje met theedoeken, kaarsen, theelichtjes, afwasmiddel en 1 rol wc papier. In de BoerenBed keuken vind je verder alles wat je nodig hebt: pannen, mokken, glazen, een fluitketel, borden en bestek. Op elke BoerenBed boerderij is er een boerderijwinkeltje aanwezig voor de laatste boodschapjes, hier kun je de standaard boodschappen vinden als melk, boter, eieren, groenten en fruit, wijn, pasta, olie en koffie. Ook kun je hier vaak extra toiletpapier kopen, en anders is er altijd wel een supermarkt in een nabij gelegen dorp.

Wat is er te koop in de boerderijwinkel?
Op elke boerderij is een boerderijwinkel(tje). Omdat er op de boerderij maar tussen de 5 en 10 accommodaties staan, is het assortiment in de boerderijwinkel ook beperkt. Het assortiment bestaat voornamelijk uit de eerste levensbehoeftes zoals alles voor het ontbijt en een eenvoudige warme maaltijd. Verder ook vruchtensappen, frisdrank, bier en wijn. Wat erbij om te knabbelen en zoetigheden voor de kinderen zijn ook in de winkel te vinden. Sommige boerderijwinkels verkopen ook ijs in de zomer. Verder vind je er nog typische streekproducten en handige items die je nodig kunt hebben, zoals tandpasta, shampoo e.d.

Ik weet nu nog niet welke extra’s ik er bij wil boeken. Kan dat ook nog op de boerderij?
Dat is geen enkel probleem, zolang de voorraad strekt. De prijzen zijn hetzelfde. Houd er wel rekening mee dat er op de boerderij bijvoorbeeld maar één trekker is om een dag “zelf op pad met trekker en kar” te boeken, of één apart bij te boeken hottub. Wij raden aan deze extra’s wel meteen tijdens het reserveren te boeken. Ook als je bijvoorbeeld op de dag van aankomst een boerensoep wilt eten of een ontbijtmandje voor de ochtend na de aankomstdag wilt hebben, dien je dit bij reservering te boeken, zodat de boerin het voor kan bereiden.

Extra personen: Wij zijn met 7 personen, kunnen wij met z’n allen in één accommodatie?
De accommodaties zijn geschikt voor max. 5 personen van 12 jaar en ouder of voor 6 personen, mits daar minstens 2 kinderen jonger dan 12 jaar bij zijn. Dit is omdat de bedstee geschikt is voor of 1 volwassene of voor 2 kinderen jonger dan 12 jaar. Er is namelijk een hoek af bij de bedstee, waardoor de lengte van het matras varieert van 180 tot 200 cm en de breedte is max 130 cm. Er mag ook nog 1 baby mee, jonger dan 2 jaar, mits het nog in een kinderbedje slaapt. Extra luchtbedden of matrasjes in de accommodatie leggen is niet toegestaan. Voor 7 personen adviseren wij jullie een BoerenBed Tent voor 10 personen te boeken, deze boerderijen hebben deze tenten beschikbaar.

Zijn er op de boerderij ook fietsen te huur?
Op bijna alle boerderijen zijn fietsen te huur: dames- en herenfietsen, kinderfietsen en kinderzitjes voor op de fiets. Dit kan bij het reserveren geboekt worden of ter plaatse, zolang de voorraad strekt.

Vanaf hoe laat mogen we komen?
Je wordt op de dag van aankomst verwacht tussen 16.00 en 18.00 uur. De tijd tussen de vertrektijd 10.30 uur en 16.00 uur heeft de boerin hard nodig om de accommodaties weer in orde te maken voor de nieuwe gasten. Daarom heeft ze voor 16.00 uur geen tijd om de nieuwe gasten te ontvangen en wegwijs te maken. De boerin vraagt hiervoor je begrip. Mocht je later dan 20.00 uur arriveren, wil je dan de boer(in) van te voren telefonisch informeren. Het telefoonnummer (en adres) van de boerderij staat in de informatiebrief die op je persoonlijke pagina gereed staat, zodra het volledige bedrag van de boeking betaald is. Dit is ook belangrijk als je onverhoopt niet op de aangegeven dag aankomt maar pas de volgende dag. Kom je na 21.00 uur ‘s avonds aan? Dan ontvangt de boer(in) hiervoor een vergoeding en wordt er €30,- in rekening gebracht.

Wanneer moeten we weer vertrekken?
Op de dag van vertrek word je verzocht voor 10.30 uur de tent te verlaten. Indien je de accommodatie niet voor 10.30 uur hebt verlaten, mag de boer(in) € 30,- extra in rekening brengen.

Hoe houden we onze etenswaren koel en vers?
In de accommodatie staat een koelkist. In deze kist zijn BoerenBed koelelementen die de levensmiddelen koel houden. Als deze koelelementen geen kou meer afgeven, kan je deze vervangen. In de boerderijwinkel of in de schuur staat een vrieskist waar je de koelelementen kunt omwisselen.

Hoe kunnen we koffie zetten?
Op z’n BoerenBed’s: opgieten of met een percolator, daar is geen filterzakje voor nodig. Of neem oploskoffie mee; wat je zelf lekkerder vindt!

Is het in het voor- en najaar niet te koud?
De houtkachel houdt de tent van binnen goed warm. Wel is het belangrijk om regelmatig het hout bij te vullen! Voor ‘s nachts raden wij aan in die periodes warme pyjama’s mee te nemen en eventueel een extra deken en een kruik voor in bed. Ook hebben wij Houten Huisjes, deze zijn uitermate geschikt voor een wintervakantie.

Is er elektra in de accommodatie en waar kan ik mijn mobiele telefoon opladen?
Nee er is geen elektriciteit in de accommodatie. Zet je telefoon uit en berg je tablet op want tijd voor elkaar staat tijdens een BoerenBed vakantie centraal! Als je toch je mobiele telefoon moet opladen tijdens je verblijf op de boerderij, dan kan dit in de boerderijwinkel. Vaak is er ook een stopcontact in de doucheruimtes waar je gebruik van kunt maken. Op sommige boerderijen is er beperkt Wifi gebruik mogelijk. Meestal niet in de tenten, maar wel dichtbij het woonhuis. Vraag en overleg dit bij aankomst met de boer(in).

Kan ik op de boerderij paardrijden?
Op veel boerderijen zijn vaak paarden en pony’s aanwezig. Daar mogen meestal de kinderen in overleg met de boer of boerin een rondje mee lopen of op rijden, wel altijd onder begeleiding. Als je echt paard wilt rijden kan dit alleen op een manege. Bij de meeste boerderijen hebben zij hier informatie over. Op sommige boerderijen bestaat ook de mogelijkheid je eigen paard mee te nemen. Je kunt er dan een box of weidegang bij het reserveren bij boeken. Dit moet altijd van te voren geboekt worden.

Moeten we voor vertrek de accommodatie zelf schoonmaken?
Van de gasten wordt verwacht dat bij vertrek:
– Het afval gedeponeerd wordt in de betreffende afvalcontainers
– Het beddengoed van de bedden gehaald is en samen met het keukenlinnen en eventueel gehuurde handdoeken, op de afgesproken plaats wordt gebracht
– De afwas gedaan en opgeborgen is
– Als je meerdere tenten hebt gehuurd, voor bijvoorbeeld een familiereünie, je alle inventaris weer in/bij de juiste tent hebt teruggebracht (bijvoorbeeld servies, bestek, stoelen of picknicktafels)

Is er stromend water in de accommodatie?
In de accommodatie is een keukenblok met koud stromend water. Dit is gewoon leidingwater en dus ook geschikt als drinkwater. De BoerenBed toilet in de tent kan ook gewoon doorgetrokken worden. Een warme douche kan je nemen in je eigen privé douche.

Mogen we naast de tent van het BoerenBed een eigen tentje plaatsen of een caravan meenemen?
Het BoerenBed is een bijzonder concept, dat wij zeer koesteren. Het is daarom niet toegestaan een eigen tent of caravan mee te nemen. Op het erf van een BoerenBed boerderij staan ook alleen de accommodaties van het BoerenBed.

Hoeveel accommodaties staan er op de boerderij?
Het aantal accommodaties varieert per boerderij van 5 tot 10 tenten.

Welke extra kosten kom ik tegen bij het boeken?
Je betaalt bij je boeking eenmalig € 29,90 reserveringskosten. Voor sommige betaalmethoden worden er kosten gerekend. De toeristenbelasting dient altijd ter plaatse op de boerderij bij aankomst betaald te worden. De hoogte hiervan varieert per gemeente en ligt in Nederland tussen €1 en €1,80 per persoon vanaf 2 jaar per nacht.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur een e-mail met je vraag naar info@boerenbed.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 t/m 17.00 uur naar 0528 – 229 440.

Nieuwsbrief