Heb je vragen over BoerenBed?

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat zijn de maatregelen ten gevolge van COVID-19 op de boerderijen?

– Bij aankomst op de boerderij, graag 1 persoon melden bij de boer/ boerin.
– De pizza avond en de rondleiding over de boerderij zullen worden aangepast. Ter plaatse horen jullie hier meer over.
– Het boerderijwinkeltje is geopend, graag 1 gezin per keer in de winkel.
– De Tenten zullen zoals gewoonlijk zorgvuldig worden schoongemaakt, momenteel houden wij rekening met de maatregelen i.v.m. COVID-19.
– Wij adviseren jullie een eigen mondkapje en handgel mee te nemen.
– Aankomst- en vertrektijden kunnen wijzigen i.v.m. de maatregelen, indien dit het geval is voor jullie verblijf zal de boer tijdig rechtstreeks contact met jullie opnemen.
– Specifieke maatregelen, verschillend per boerderij, zullen ter plaatse aan jullie worden vermeld.

kind met kip

De accommodatie

Voor hoeveel personen is de BoerenBed Tent?

Onze BoerenBed Tenten zijn geschikt voor maximaal 5 volwassenen en 1 kind tot 12 jaar. Dit is omdat de bedstee geschikt is voor of 1 volwassene of voor 1 volwassene en een kind jonger dan 12 jaar. Er is namelijk een hoek af bij de bedstee, waardoor de lengte van het matras aan de ene kant te kort is voor een volwassene (180 cm), de breedte is 130 cm.

Naast de max 5 volwassenen en 1 kind mag nog een baby mee, jonger dan 2 jaar, mits het in een kinderbedje slaapt.

Wat is inclusief bij de huur van de BoerenBed Tent?

Altijd inclusief bij de huur van onze Tenten is: beddengoed en dekbedden, handdoeken, een privédouche en -toilet, keukenblok met benodigdheden en stromend water, koelkist met koelelementen, houtkachel inclusief hout, overdekte veranda met picknicktafel, buitenkoker/ bbq en ligstoelen.

Ook ligt er in elke Tent een Startpakket en zijn er olielampen, kaarsen en waxinelichtjes. Verder is er op elke boerderij een boerderijwinkeltje, een gratis parkeerplek en de eindschoonmaak wordt gedaan door de boer.

Wat zit er in het startpakket?

In het startpakket zit: een rol toiletpapier, vuilniszak, afwasborstel, afwasmiddel, theedoek, vaatdoek, lucifers en aanmaakblokjes.

Moeten we zelf bedlinnen meenemen?

In de huursom is per persoon een lakenpakket en een handdoekenpakket per persoon inbegrepen. Op elk bed ligt beddengoed, een hoofdkussen en een 1-persoons dekbed. Je hoeft dus geen eigen slaapzak mee te nemen. Let op! Indien je een kinderbedje bij ons huurt of zelf meeneemt, vergeet dan niet je eigen linnengoed en dekentje hiervoor mee te nemen.

Is er ruimte voor een campingbedje in de BoerenBed Tent?

Ja deze kun je makkelijk plaatsen in de accommodatie. Maximaal een stuks per accommodatie. Wij verhuren ook campingbedjes, graag bij reservering opgeven. Indien je een kinderbedje bij ons huurt of zelf meeneemt, vergeet dan niet je eigen linnengoed en dekentje hiervoor mee te nemen.

Wij zijn met 7 personen, kunnen wij met z’n allen in een BoerenBed Tent?

Het is niet toegestaan om met zeven personen in onze BoerenBed Tent te verblijven. Extra luchtbedden of matrasjes in de accommodatie leggen is niet toegestaan. Voor zeven personen adviseren wij jullie een BoerenBed Tent voor 10 personen te boeken.

Hoe houden we onze etenswaren koel en vers?

In de accommodatie staat een ruime koelkist. In deze kist liggen BoerenBed koelelementen die de levensmiddelen goed koel houden. Als deze koelelementen geen kou meer afgeven, kan je deze vervangen. In de boerderijwinkel of in de schuur staat een vrieskist waar je de koelelementen kunt omwisselen.

Hoe kunnen we koffie zetten?

Op z’n BoerenBed’s: opgieten of met een percolator, daar is geen filterzakje voor nodig. Of neem oploskoffie mee; wat je zelf lekkerder vindt!

Is er stromend water in de accommodatie?

In de accommodatie is een keukenblok met koud stromend water. Dit is gewoon leidingwater en dus ook geschikt als drinkwater. De BoerenBed toilet in de Tent kan ook gewoon doorgetrokken worden. Een warme douche kan je nemen in je eigen privédouche; in je Tent, naast je Tent of bij de boerderij.

Hebben de douches warm water?

Jazeker, onder alle douches kun je genieten van warm water. Een warme douche kan je nemen in je eigen privédouche; in je Tent, naast je Tent of bij de boerderij.

Is er elektra in de accommodatie?

Nee er is geen elektriciteit in de accommodatie. Zet je telefoon uit en berg je tablet op want tijd voor elkaar staat tijdens een BoerenBed vakantie centraal!

Waar kan ik mijn mobiele telefoon opladen?

Als je toch je mobiele telefoon moet opladen tijdens je verblijf op de boerderij, dan kan dit in de boerderijwinkel. Vaak is er ook een stopcontact in de doucheruimtes waar je gebruik van kunt maken.

Op sommige boerderijen is er ook beperkt Wifi gebruik mogelijk. Meestal niet in de Tenten, maar wel dichtbij het woonhuis. Vraag en overleg dit bij aankomst met de boer(in).

Is het in het voor- en najaar niet te koud?

De houtkachel houdt de tent van binnen goed warm. Wel is het belangrijk om regelmatig het hout bij te vullen! Voor ‘s nachts raden wij in de koudere periodes aan om warme pyjama’s mee te nemen en eventueel een extra deken en een kruik voor in bed.

Moet ik zelf borden en bestek meenemen?

In de BoerenBed keuken vind je verder alles wat je nodig hebt: pannen, mokken, glazen, een fluitketel, borden en bestek. Je hoeft dus niks zelf mee van huis te nemen! Voor baby’s en jonge kinderen is het handig om eigen bestek en drinkbekers mee te nemen.

koken op houtvuur
potten en pannen op de boerderij

De boerderij

Hoeveel accommodaties staan er op de boerderij?

Het aantal accommodaties varieert per boerderij van 5 tot 10 tenten.

Kan ik op de boerderij paardrijden?

Op veel boerderijen zijn vaak paarden en pony’s aanwezig. Daar mogen meestal de kinderen in overleg met de boer of boerin een rondje mee lopen of op rijden, wel altijd onder begeleiding. Als je echt paard wilt rijden kan dit alleen op een manege. Bij de meeste boerderijen hebben zij hier informatie over. Op sommige boerderijen bestaat ook de mogelijkheid je eigen paard mee te nemen. Je kunt er dan een box of weidegang bij het reserveren bij boeken. Dit moet altijd van te voren geboekt worden.

Wat is er te koop in de boerderijwinkel?

Op elke boerderij is een boerderijwinkeltje. Omdat er op de boerderij maar tussen de 5 en 10 accommodaties staan, is het assortiment in de boerderijwinkel ook beperkt. Het assortiment bestaat voornamelijk uit de eerste levensbehoeftes zoals alles voor het ontbijt en een eenvoudige warme maaltijd. Verder ook vruchtensappen, frisdrank, bier en wijn. Wat erbij om te knabbelen en zoetigheden voor de kinderen zijn ook in de winkel te vinden. Sommige boerderijwinkels verkopen ook ijs in de zomer. Verder vind je er nog typische streekproducten en handige items die je nodig kunt hebben, zoals tandpasta, shampoo e.d.

Kunnen we de auto bij de accommodatie zetten?

Er is bij de boerderij een parkeerplaats voor de auto’s. Vanaf daar kan je met een kruiwagen de bagage naar de accommodatie brengen. Auto’s zijn op het terrein van het BoerenBed en bij de tenten niet toegestaan.

Verblijfsduur

Wij kunnen alleen in een afwijkende periode komen, van woensdag tot zaterdag, is dat mogelijk?

De aankomst- en vertrek dagen zijn in principe maandag en vrijdag. Maar veel locaties zijn hierin flexibel en veel is mogelijk, indien je op een andere dag wilt aankomen of vertrekken neem dan contact op met onze klantenservice. Rond vaste feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn er vastgestelde afwijkende periodes.

Kunnen wij ook 1 nacht blijven slapen?

Nee, wij bieden verblijven vanaf minimaal twee nachten aan.

Boeken

Welke extra kosten kom ik tegen bij het boeken?

Je betaalt bij je boeking eenmalig € 29,90 reserveringskosten. Voor sommige betaalmethoden worden er kosten gerekend. De toeristenbelasting dient altijd ter plaatse op de boerderij bij aankomst betaald te worden. De hoogte hiervan varieert per gemeente en ligt in Nederland tussen €1 en €1,80 per persoon vanaf 2 jaar per nacht.

Mogen we naast de BoerenBed Tent een eigen tentje plaatsen of een caravan meenemen?

BoerenBed is een bijzonder concept, dat wij zeer koesteren. Het is daarom niet toegestaan een eigen tent of caravan mee te nemen. Op het erf van een BoerenBed boerderij staan ook alleen de accommodaties van het BoerenBed.

Aankomst en vertrek

Vanaf hoe laat mogen we komen?

Je wordt op de dag van aankomst verwacht tussen 16.00 en 18.00 uur. De tijd tussen de vertrektijd 10.30 uur en 16.00 uur heeft de boerin hard nodig om de accommodaties weer in orde te maken voor de nieuwe gasten. Daarom heeft ze voor 16.00 uur geen tijd om de nieuwe gasten te ontvangen en wegwijs te maken. De boerin vraagt hiervoor je begrip. Mocht je later dan 20.00 uur arriveren, wil je dan de boer(in) van te voren telefonisch informeren. Het telefoonnummer (en adres) van de boerderij staat in de informatiebrief die op je persoonlijke pagina gereed staat, zodra het volledige bedrag van de boeking betaald is. Dit is ook belangrijk als je onverhoopt niet op de aangegeven dag aankomt maar pas de volgende dag. Kom je na 21.00 uur ‘s avonds aan? Dan ontvangt de boer(in) hiervoor een vergoeding en wordt er €30,- in rekening gebracht.

Wanneer moeten we weer vertrekken?

Op de dag van vertrek word je verzocht voor 10.30 uur de tent te verlaten. Indien je de accommodatie niet voor 10.30 uur hebt verlaten, mag de boer(in) € 30,- extra in rekening brengen.

Moeten we voor vertrek de accommodatie zelf schoonmaken?

Van de gasten wordt verwacht dat bij vertrek:
– Het afval gedeponeerd wordt in de betreffende afvalcontainers
– Het beddengoed van de bedden gehaald is en samen met het keukenlinnen en eventueel gehuurde handdoeken, op de afgesproken plaats wordt gebracht
– De afwas gedaan en opgeborgen is
– Als je meerdere tenten hebt gehuurd, voor bijvoorbeeld een familiereünie, je alle inventaris weer in/bij de juiste tent hebt teruggebracht (bijvoorbeeld servies, bestek, stoelen of picknicktafels)

kampvuur bij de tent
tent met hot tub

Extra's

Ik weet nu nog niet welke extra’s ik bij wil boeken. Kan dat ook nog op de boerderij?

Dat is geen enkel probleem, zolang de voorraad strekt. De prijzen zijn hetzelfde. Houd er wel rekening mee dat er op de boerderij bijvoorbeeld maar één trekker is om een dag “zelf op pad met trekker en kar” te boeken, of één apart bij te boeken hot tub. Wij raden aan deze extra’s wel meteen tijdens het reserveren te boeken. Ook als je bijvoorbeeld op de dag van aankomst een boerensoep wilt eten of een ontbijtmandje voor de ochtend na de aankomstdag wilt hebben, dien je dit bij reservering te boeken, zodat de boerin het voor kan bereiden.

Zijn er op de boerderij fietsen te huur?

Op sommige boerderijen zijn fietsen te huur: dames- en herenfietsen, kinderfietsen en kinderzitjes voor op de fiets. Dit kan bij het reserveren geboekt worden of ter plaatse, zolang de voorraad strekt.

Mogen honden mee?

Op de meeste Nederlandse boerderijen zijn honden welkom. In het buitenland niet altijd, neem een kijkje bij de specifieke boerderij om te zien of honden welkom zijn. Er mogen maximaal 2 honden per accommodatie komen logeren, toeslag €4,50 per hond per nacht. De hond moet altijd aangelijnd zijn op de boerderij en mag niet alleen in de accommodatie achtergelaten worden. Bekijk hier alle locaties waar honden zijn toegestaan.

Is een hot tub altijd als extra bij te boeken?

Sommige locaties hebben hot tubs beschikbaar, ook hier geldt net als alle andere extra’s dat het bij te boeken is zolang de voorraad strekt. Hierbij een overzicht van locaties die een hot tub kunnen aanbieden.

Nieuwsbrief