Glamping vakantie in de regio Stroud

Stroud is een gemengd district en bestaat uit delen van de Cotswolds en de Vale of Berkeley, een gebied van de vlakke, vruchtbare vallei van de rivier de Severn. In het zuidelijke deel van het gebied vind je een aantal gezellige marktsteden zoals Dursley en Wotton-under-Edge.

Een luxe kampeerverblijf bij Moor Farm

Op minder dan 10 kilometer vanaf het eeuwenoude Gloucester, op slechts een korte wandeling vanaf de riviermonding van de rivier Severn, vind je een stukje paradijs: Moor Farm. Je zou niet denken dat deze boerderij zo makkelijk bereikbaar is, aangezien Moor Farm erg rustig is gelegen. Aan het einde van de oprijlaan, die gesierd wordt door een prachtige rij met bomen, laat je direct de drukte van het alledaagse leven achter je. Jullie zullen al snel de drie generaties Watts leren kennen die Moor Farm locatie met een grote passie runnen. Passie niet alleen voor de landbouw, maar net zo goed voor lekker eten, de lokale geschiedenis en het behoud van de natuur.

Haal het maximale uit jullie familievakantie naar Stroud!

Er is veel geschiedenis te ontdekken, omdat deze regio rijk is aan overblijfselen uit de IJzertijd en Romeinse tijd. Daarnaast is het vooral interessant voor de amateur archeoloog, vanwege de neolithische begraafplaatsen, waarvan er meer dan 100 te vinden zijn! Stroud dankt zijn rijkdom grotendeels aan de textielindustrie tijdens het Victoriaanse tijdperk, en zijn vele molens, waarvan de meeste nu monumentale gebouwen zijn. Een groot deel van het landschap is aangewezen Area of Outstanding Natural Beauty (kortweg AONB) dat ontzettend veel wandelmogelijkheden (de bekende Cotswold Way wandeling voert door het gebied) en fietstochten biedt.

Nieuwsbrief