Glamping vakantie in Colchester

Colchester is een district van de lokale overheid en gemeente in Essex, vernoemd naar de hoofdstad Colchester. Deze regio is rijk aan geschiedenis en erfgoed en biedt daarom een overvloed aan mogelijkheden om te onderzoeken. Wist je bijvoorbeeld dat Colchester de oudste geregistreerde stad van Groot-Brittannië is? De kleurrijke geschiedenis gaat terug tot meer dan tweeduizend jaar! Daarnaast het het, als de voormalige hoofdstad van Romain-Brittannië, veel belangrijke en unieke Romeinse ruïnes die zéker een bezoek waard zijn. Leer alles over de Normandiërs, Tudors en Victorians die allemaal hebben bijgedragen aan het verhaal van Colchester!

Breng je familievakantie door bij Layer Marney Tower

Slechts op een uur afstand van Londen, net voorbij de Romeinse stad Colchester, vind je het prachtige landschap van East Anglia. Zodra de weg smaller wordt, verschijnt Layer Marney Tower voor je, met zijn prachtige rode bakstenen die glinsteren in de zon… Welkom! Vandaag de dag zul je begroet worden door Nicholas en Sheila Charrington, hun vier kinderen of het team van Layer Marney. Layer Marney Tower is een befaamde trouwlocatie, de bruiloften worden in de Long Gallery gehouden. Muziek kan dan ook te horen zijn in de dichtstbijzijnde tent, maar dit zal om middernacht stoppen. Controleer even met ons boekingskantoor of er tijdens jouw vakantie een bruiloft gepland staat. Als je van vogels houdt, is dit dé boerderij voor je. Vanuit je tent kun je heerlijk genieten van de natuur en de vogeltjes met o.a. fazanten, spechten en uilen. Sommige tenten kijken zelf uit op de edelherten!

Leuke dingen om te doen in de omgeving van jullie luxe kampeertrip

Iets buiten Colchester bevinden zich veel kleinschalige musea die een bezoekje waard zijn. Bijvoorbeeld het eilanderfgoed bij het Mersea Island Museum, het Nottage Museum in Wivenhoe, het Tiptree Jam Museum (in de fabriek van Wilkins & Sons) en het Boxted Airfield Museum. Daarnaast biedt het gebied ook tal van prachtige natuurparken met adembenemende uitzichten voor een mooie wandeling. Of waarom niet een fietstocht plannen? Er zijn meerdere National Cycle Network Routes beschikbaar voor deze regio, klaar om door jullie ontdekt te worden!

Nieuwsbrief