Fichtelgebergte | Familievakantie Duitsland | Glamping | BoerenBed

Fichtelgebergte

Vakantie op de boerderij in het Fichtelgebergte

In het Fichtelgebergte vindt je ongerepte rivierdalen, diepe bosvijvers, uitgestrekte heidevelden en betoverende bergweiden. Je vindt ook tal van zeldzame planten en dieren in Oost-Beieren. De prachtige natuur helpt je om een ​​ontspannende gezinsvakantie door te brengen, waarin je nieuwe energie kunt opdoen! In het Fichtelgebergte zijn er tal van mogelijkheden om actief te zijn. Ontdek het gebied door middel van de prachtige wandel- en fietspaden of pak de kano, bijvoorbeeld op de idyllische Eger. Er zijn onder andere verschillende dierentuinen en pretparken voor de kinderen. Daarnaast kunnen we jullie veel sprookjes over het Fichtelgebergte vertellen, die niet alleen de kinderen zullen betoveren..

Glamping vakantie in het Fichtelgebergte

Breng je glamping vakantie door op de boerderij in het Fichtelgebergte. Je slaapt direct in de natuur, in comfortabele tenten met luxe bedden. Er is een douche, eigen toilet en een keuken, met alles wat je nodig hebt om heerlijk te koken. Na een goede nachtrust kunnen jullie genieten van een uitgebreid ontbijt door de vers gelegde eieren te verzamelen in het gemeenschappelijke kippenhok. Breng ontspannen uren door in je tent of in de strandstoel voor de accommodatie terwijl de kinderen op het erf spelen of vrienden maken met de dieren. Een familievakantie waar iedereen zich zal vermaken!

Luxe kamperen in Duitsland: leer het Fichtelgebergte kennen!

Arche Hof Dengler is een typisch Frankische boerderij in het oosten van het Duitse Franken. Het Fichtelgebergte is een van de meest populaire vakantiegebieden van Beieren. Deze biologische boerderij bereik je in ongeveer 55 minuten vanuit het beroemde Bayreuth. Je gastheren laten je uit de eerste hand weten hoe het leven op het platteland werkt. Arche Hof is omgeven door typische bossen van de Fichtelgebergte regio. Naast de paarden leven op deze boerderij in het beschermde natuurgebied van het Egerdal, ook een Shetland pony, Hinterwälder koeien, Shropshire schapen, kippen, konijnen, katten en honden. Je bent van harte welkom om de boerderijen te bekijken terwijl je in de tuin werkt of zelfs helpt met taken zoals het voeren van de dieren. De boeren zullen jullie verhalen vertellen over de boerderij en de omgeving, en jullie meteen wat tips geven om de omgeving zelf te verkennen!

Boek nu je ontspannen glamping vakantie in het Fichtelgebergte!

BoerenBed Locaties in de Buurt

Fichtelgebergte , wat vinden de gasten?

 • Vraag vooral aan Martin waar het mooi wandelen is en wat leuk is om te doen. Je hoeft echt niet ver van de boerderij voor leuke uitjes en deze man is bijzonder trots op zijn regio.

  Verblijf vanaf27-04-2018
  at Arche Hof Dengler
  Mw. Piët (10.0 )

  Het stenen labyrint. Een prachtige wandeling

  Verblijf vanaf07-08-2017
  at Arche Hof Dengler
  Mevrouw Van den bergh (10.0 )

  De kanotocht die Martin verzorgt, is schitterend!

  Verblijf vanaf31-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Fam. Vlaardingerbroek (10.0 )
 • Er is een leuke rodelbaan bij het Ochsenkopf skigebied waar je samen met je kinderen vanaf kan

  Verblijf vanaf28-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Dhr. Oldenziel (10.0 )

  Zie mijn ervaring-stukje.

  Verblijf vanaf24-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Familie Van t land (10.0 )

  Het Felsenlabyrinth was de top attractie vonden onze kinderen.

  Verblijf vanaf21-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Mevrouw Hekelaar (10.0 )
 • Leuk zwemmeer in Weißenstadt.

  Verblijf vanaf17-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Familie Van leeuwen (10.0 )

  Het freibad in Marktredwitz

  Verblijf vanaf17-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Familie Bakker (10.0 )

  Felsenlabyrinth in Luisenburg, met een e-bike fietsen langs de Eger

  Verblijf vanaf14-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Mw. Zwaanswijk (10.0 )
 • Het Fichtelgebergte kenden wij niet maar is een heel mooi gebied met veel activiteiten binnen een half uur rijden. Leuk vonden wij het stenen doolhof waar de kinderen in ongeveer 1,5 uur over stenen naar boven konden klimmen. Maar er zijn ook mooie zwembaden en freibaden vlakbij. Vanaf de camping kun je naar het riviertje de Eber lopen waar de kinderen over grote stenen in het water kunnen lopen en in de rivier kunnen spelen. Wij zijn een week geweest maar hadden ons nog prima een week kunnen vermaken.

  Verblijf vanaf14-07-2017
  at Arche Hof Dengler
  Dhr Vierhout (10.0 )

  - De steden Selb, Beyreuth en Dresden. - Wandelroutes en Fietsroutes. - Zwemmen in het openluchtbad. - Roofvogelpark (relatief klein maar erg leuk opgezet en boeiend)

  Verblijf vanaf12-09-2016
  at Arche Hof Dengler
  Mv. Wiggelinkhuizen (10.0 )

  Natuurbelevenispaden, mooie musea (oa Wunsiedel), rostformaties (oa Ochsenkopf, klauteren in Felsenlabyrinth, de drie gebroeders), Tsjechische kuuroorden op 20 min rijden, veel zwembaden, speeltuinen. En dan het boerenterrein nog met zwemvijvers en "om de hoek" op 2,5 km een riviertje waar je dammen kunt bouwen. Grotten in Pottenstein (vijf kwartier rijden). Selb (goede pokemonplek, Lidl/andere supermarkten) Wunsiedel (roofvogelshow, Felsenlabyrinth: grote stenen verspreid op een helling met trappen, spelonken en goede wegwijzers; Museum van de regio met grote kinderspeelgoedafdeling) Hohenberg zelf: jeugdherberg/ kasteel was goed voor een ochtendje spelen in de schaduw, lunchen bij een restaurant. We hadden geen tijd meer voor een wandeling naar de nabijgelegen zoetwaterbronnen. Tiersheim: eten bij de voetbalclub, veldje met schommel en gutburgerliche keuken. Mensen groeten alle tafels bij komst en vertrek. Regionale gewoonte. Archberg (of Arzberg): leuke dingen niet aan toegekomen. Cheb/Eger in Tsjechie; tip download pokemon zodat je de toeristische higlights ziet (en de kinderen makkelijk meelopen). Heel mooi park voor kinderen aangelegd met goede speeltoestellen. We waren er twee weken en met helpen maaien, toer de boer (rondleiding) en uitstapjes nu nog genoeg leuke dingen te doen om nog eens te komen! Leuke boer met goede hulp als je gerichte vraag hebt.

  Verblijf vanaf22-08-2016
  at Arche Hof Dengler
  van 't Land (10 )
Nieuwsbrief